Περιφέρεια

Έγκριση χρηματοδότησης για την ανόρυξη γεωτρήσεων αναμένουν στον Δήμο Βέλου – Βόχας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, με θέμα τους την εξέλιξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το πολύ σημαντικό θέμα της ύδρευσης, καθώς ο δήμος Βέλου – Βόχας έχει υποβάλλει αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης για την ανόρυξη γεωτρήσεων, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της έγκρισης. Να σημειώσουμε πως μεταξύ των επιπλέον προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο και των έργων ύψους 11 εκ. ευρώ που ήδη έχουν εγκριθεί, περιλαμβάνεται το πολύ σημαντικό έργο ύδρευσης, ύψους 7 εκ. ευρώ, το οποίο αφορά την αλλαγή αμιαντοσωλήνων, την ενοποίηση δικτύων ύδρευσης Βραχάτι – Ζευγολατιό, καθώς επίσης τον αγωγό μεταφοράς νερού από το Βασιλικό στο Βέλο και την προμήθεια ψηφιακών υδρομέτρων. Η δημοπράτησή τους αναμένεται το άμεσο επόμενο διάστημα.

Πολλά τα έργα

Στα υπόλοιπα τώρα έργα, της παραπάνω χρηματοδότησης, περιλαμβάνεται τώρα η αποπεράτωση του Δημαρχείου Ζευγολατιού, ύψους 3 εκ. ευρώ). Έργο το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και ο ανάδοχος αναμένεται να υπογράψει τη σύμβαση μέσα στον επόμενο μήνα. Ακόμα σε εξέλιξη βρίσκονται έργα αγροτικής οδοποιίας, έχουν υλοποιηθεί «Δράσεις Αντισεισμικότητας», ενώ δρομολογείται το Ψηφιακό Μουσείο, στο πλαίσιο των Δράσεων «Ελλάδα 2021».

Επιπλέον ο δήμος Βέλου – Βόχας έχει υποβάλλει προς χρηματοδότηση άλλες τέσσερεις προτάσεις που αφορούν:

  • Γωνιές Ανακύκλωσης – Πράσινα Σημεία ύψους 911.000 ευρώ.
  • Smart Cities – Ψηφιοποίηση υπηρεσιών του δήμου 1.170.000 ευρώ.
  • Συντήρηση ανοιχτών χώρων 167.000 ευρώ.
  • Ηλεκτροκίνηση 1.400.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε τον δήμαρχο ο κ. Πέτσας, η Ηλεκτροκίνηση και τα Smart Cities έχουν ήδη περάσει από την αρμόδια επιτροπή και βρίσκονται προς υπογραφή και έγκριση της χρηματοδότησης.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα, που όπως τόνισε, «στέκεται πάντα ουσιαστικός αρωγός και στηρίζει τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την εξασφάλιση έργων και χρηματοδοτήσεων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο