Δήμοι

Ψηφιακό Μουσείο για τα γεγονότα της Επανάστασης αποκτά ο Δήμος Κορινθίων

Εγκρίθηκε η 1η εκ των 10 προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στην δημιουργία του πρώτου ψηφιακού μουσείου για την Ελληνική Επανάσταση, προχωρά ο Δήμος Κορινθίων, μετά την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο, προϋπολογισμού 238.080 €, έχει τίτλο: «Κόρινθος, η Πρώτη Πρωτεύουσα στο δρόμο για την Ελευθερία» και θα παρουσιάσει διαδραστικά την ιστορία και τα γεγονότα που τοποθετούνται χρονικά στην συγκεκριμένη περίοδο. Παράλληλα, με την δημιουργία εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βιώσει, εν μέρει, τα γεγονότα του 1821. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τρία υπο-έργα:

  • Παραγωγή περιεχομένου – Τεκμηρίωση.
  • Χαρτογραφική εφαρμογή – Αναπαραστάσεις.
  • Δημοσιότητα.

«Δημιουργούμε το πρώτο ψηφιακό μουσείο στο δήμο Κορινθίων προκειμένου να αναδείξουμε τα ιστορικά γεγονότα της επανάστασης και τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε ο τόπος μας σε αυτά» τόνισε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. Ανέφερε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αναδείξει το ιστορικό γεγονός της Αρχαίας Κορίνθου, ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας και το ψηφιακό μουσείο έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή.

«Η έγκριση του έργου ήταν αποτέλεσμα της άρτιας προετοιμασίας που έγινε από την ομάδα εργασίας, τον Γενικό Γραμματέα Νεκτάριο Σπηλιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Ευάγγελο Παπαιωάννου και τις υπηρεσίες του δήμου» πρόσθεσε ο κ. Νανόπουλος. Να αναφέρουμε ότι η ΑΤ14 ήταν η πρώτη πρόταση που εγκρίθηκε για το δήμο Κορινθίων, σε σύνολο 10 που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με συνολικό προϋπολογισμό 28,3 εκ ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο