KR SportsΔήμοι

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος φέρνει και το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2026» στην Κόρινθο

Την απόφαση των 60 χωρών που μετέχουν στις ομοσπονδίες σκοποβολής παγκοσμίως, η Κόρινθος να διοργανώσει και να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο του 2026 ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, ο πρόεδρος της P.S.C Vitaly Cryushin.

Ο Πρόεδρος απευθύνθηκε στο δήμαρχο Κορινθίων με το μικρό του όνομα και με διθυράμβους σημειώνοντας πως «ο αγαπητός φίλος μου δήμαρχος Βασίλης είναι ο ηγέτης αυτού του τόπου, ένας δήμαρχος και ένας πολιτικός  που κρατά το λόγο του. Πριν από 2 χρόνια μας υποσχέθηκε την υποστήριξή του για την διοργάνωση που σήμερα ξεκινά στην πόλη σας, το ευρωπαϊκό πρακτικής σκοποβολής, και το έκανε πράξη! Για την στάση του αυτή, για την υποστήριξή του, για την εντιμότητα του χαρακτήρα του και τον τρόπο που ως δήμαρχος διοικεί τον τόπο του υποστηρίζοντας τέτοιες διοργανώσεις αποφασίσαμε χθες, 60 χώρες του κόσμου, όχι στην Κίνα, όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αλλά στην Κόρινθο να γίνει το 2026 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής».

Σημείο του παγκόσμιου χάρτη

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος υποδέχτηκε την ανακοίνωση με χαρά, ανταμοιβή σίγουρα όλων των ενεργειών που ως δήμαρχος και ως δήμος Κορινθίων έπραξε προκειμένου η Κόρινθος να αποτελέσει σημείο του παγκόσμιου χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων.

«Είναι εξαιρετική τιμή και χαρά για εμένα να σας υποδέχομαι σήμερα εδώ και ακόμα μεγαλύτερη να ακούω πως η Κόρινθος επελέγη από εσάς, από 62 χώρες του κόσμου ως η διοργανώτρια πόλη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σκοποβολής το 2026. Στόχος μου ήταν πάντα η εξωστρέφεια του δήμου, η φιλοξενία σπουδαίων αθλητικών γεγονότων και το πετύχαμε! Σήμερα ξεκινούμε από εδώ, την Κόρινθο αυτήν την σπουδαία  ευρωπαϊκή διοργάνωση, αγώνες με την υποστήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας σκοποβολής και της Ολυμπιακής επιτροπής,  η οποία διοργάνωση  φέρνει στην Κόρινθο περίπου 2000 αθλητές, που λαμβάνοντας  μέρος στους αγώνες και διαμένοντας εδώ,  πολαμβάνοντάς την θα αποτελέσουν τους αυριανούς  πρεσβευτές του τόπου μας στις χώρες τους. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που δαπανούν αρκετά χρήματα, με διεθνή προβολή κι αυτό η πόλη μας μπορεί να το αξιοποιήσει.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Κελαηδάκη και την ελληνική οργάνωση που ξόδεψε κόπο και χρόνο για να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα σε επίπεδο υποδομών σκοπευτηρίου. Η συμβολή του δήμου ήταν καθοριστική και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις γιατί είναι η εξωστρέφεια που θέλουμε ώστε να αναδείξουμε όσα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν ερχόμενοι στην πόλη μας. Τα επόμενα χρόνια με την διοργάνωση διεθνών πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων βγάζουμε τον δήμο μας από τα στενά όρια στα οποία είχαμε συνηθίσει.

Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες, είναι δέσμευση και θέλω κλείνοντας να  ευχαριστήσω  τους συνεργάτες μου για όσα έχουμε πετύχει ως σήμερα, και αυτή η  αναγνώριση είναι υποχρέωση μου Εύχομαι σε όλους να χαρούν τους αγώνες που ξεκινούν στην πόλη μας!» ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο