Επιχειρείν

Χρ. Δήμας. Ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Διώρυγα Κορίνθου

Tο νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Διώρυγα της Κορίνθου παρουσίασαν στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάχη Βάνη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης και ο Επικεφαλής στο Υπερταμείο για την Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) Βασίλης Αλεβιζάκος.

Πρόκειται για ένα σχέδιο, που όπως τονίστηκε, στοχεύει στην παροχή πολλών οφελών στην τοπική κοινωνία, τόσο στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, όσο και στο Δήμο Κορινθίων, αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία της ΑΕΔΙΚ στην περιοχή. Στόχος είναι η δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Αναφέρθηκε πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Διώρυγα, ειδικότερα για την αποκατάσταση των πρανών, έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και είναι υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού όσον αφορά τον Δίολκο.

«Η Διώρυγα της Κορίνθου αποτελεί ορόσημο για τις μεταφορές και τον τουρισμό και η ενίσχυσή της είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας, την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την διευκόλυνση των μεταφορών» ανέφερε ο Χρ. Δήμας. «Για αυτό, συνέχισε, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια, όσο το δυνατόν συντομότερα, και να προσελκύσει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο