Δήμοι

Στον κόμβο Εξαμιλίων το νέο διοικητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας

Με αυξημένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, έλαβε τελικά την απόφαση παραχώρησης οικοπέδου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την ανέγερση εκεί του νέου διοικητηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

Την αναγκαιότητα της παραχώρησης αυτής είχε τονίσει νωρίτερα, σε δημόσια επιστολή, αλλά και σε συνάντηση με το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, σημειώνοντας αφενός το κομβικό σημείο του οικοπέδου, το οποίο θα οδηγήσει σε εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή της Κορίνθου και των Εξαμιλίων, ενώ θα συμβάλει στην αποκέντρωση των υπηρεσιών. Επίσης, ο νέος χώρος που παραχωρεί πλέον ο Δήμος, στον κόμβο των Εξαμιλίων, το οικόπεδο που είχε αγοραστεί παλιότερα για την δημιουργία εκεί νέου νεκροταφείου, αλλά ποτέ δεν προχώρησε σκοντάφτοντας σε προσφυγές και άλλα νομικά κωλύματα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών.

«Θα είναι ένα άρτιο και σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών και θα συμβάλει στην μείωση της εγκληματικότητας ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο Β. Νανόπουλος. Σε λιγότερο από 3 χρόνια, συνέχισε ο Δήμαρχος, θα είναι έτοιμο προς χρήση, «αφού ήδη συζητούμε την πολεοδόμηση με τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά. Με την απόφαση μας σήμερα το έργο ξεκινά».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έκανε λόγο για «όνειρο των Κορίνθιων αστυνομικών που γίνεται πραγματικότητα», ευχαριστώντας την δημοτική αρχή και τους συμβούλους που υπερψήφισαν για το ενδιαφέρον και την βούληση τους να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Να αναφέρουμε πως η ψηφοφορία κατέγραψε 23 θετικές ψήφους. Υπερψήφισαν οι παρατάξεις του Δημάρχου και του Νίκου Σταυρέλη (Πνοή Δημιουργίας), καθώς και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ζώγκος, Κεφάλας, Παπαδημητρίου, Ταγαράς, Ραντίτσα και Πιέτρης. Αρνητικά ψήφισαν ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός και κυρίες Λύτρα και Ξύδη, ενώ «λευκό» ψήφισε ο Ηλίας Μπουρσέ. Απουσίαζαν από την συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μελέτης, Λαμπρινός και Κονδύλης ενώ αποχώρησαν στην διάρκεια της συνεδρίασης ο Πελοπίδας Καλλίρης και ο Χρ. Κορδώσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο