Δήμοι

Χρηματοδότηση έργων οδικής ασφάλειας 1,8 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Υπεγράφη από τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία δέσμη έργων εντάσσεται στο πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πρόκειται για έργα οδικής ασφάλειας, που αφορούν σε 76 Δήμους της χώρας και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 161.032.998 ευρώ. Μεταξύ των Δήμων αυτών, περιλαμβάνεται στην Κορινθία ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που ρηματοδοτείται με το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ για το έργο κατασκευής νέων πεζοδρομίων και  δικτύου ομβρίων στο Ξυλόκαστρο, στην οδό Π. Τσαλδάρη και περιμετρικά της πλατείας Αγ. Βλασίου, καθώς και για το έργο εγκαστάστασης ηλεκτροφωτισμού στην περιφερειακή οδό Δερβενίου, με στόχο την ασφάλεια των χρηστών.

Οι παρεμβάσεις στο Ξυλόκαστρο αφορούν την κατασκευή νέων πεζοδρομίων με όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης των πεζών, ασφαλτόστρωση δρόμων με νέα αντιολισθητική από κυβόλιθους για την ασφαλή ήπια κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την κατασκευή δικτύου ομβρίων σε τμήμα των δρόμων, για την ασφαλή διαχείριση ομβρίων υδάτων στο κέντρο της πόλης. Στο Δερβένι, το έργο δίνει έμφαση στις διασταυρώσεις και στις διαβάσεις πεζών, της οδού που είναι εντελώς σκοτεινή, μέσω φωτιστικών ιστών που θα φέρουν φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας τύπου μαγνητικής επαγωγής για εξοικονόμηση ενέργειας και βέλτιστη φωτεινότητα.

«Με σκοπό τη μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων χρηματοδοτούμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες μας με μια ισχυρή, χωρίς προηγούμενο, χρηματοδότηση» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο