Δήμοι

Χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία «Ψηφιακού Μουσείου» για τη Σταφίδα στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Τη χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου, που θα αναδείξει μια σπουδαία ιστορική περίοδο της περιοχής, εξασφάλισε ο Δήμος Βέλου-Βόχας.

Το έργο αφορά στην δημιουργία ενός «Ψηφιακού Μουσείου Σταφίδας», το οποίο θα επικεντρώνει στο ρόλο της και την καλλιέργειά της κατά τον 19ο αιώνα, και την περίοδο της Επανάστασης. Το Ψηφιακό Μουσείο, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με 74.500 €, θα περιλαμβάνει μια τρισδιάστατη παρουσίαση για την καλλιέργεια, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την μεταφορά της σταφίδας όπου ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στον εικονικό χώρο ελεύθερα.

Ο χρήστης/επισκέπτης του Μουσείου θα έχει τη δυνατότητα με τη χρήση νέων τεχνολογιών (VR γυαλιά, επαυξημένη πραγματικότητα) να εξερευνήσει τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει ο ιστότοπος, αλλά και να κοινοποιήσει επιλεγμένες σκηνές της εικονικής περιήγησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, στο Ψηφιακό Μουσείο Σταφίδας θα παρέχεται ηλεκτρονική αφήγηση, αλλά και δύο παιχνίδια με σχετική θεματολογία προκειμένου να αξιοποιηθεί το περιεχόμενο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα υλοποιηθεί ένα έργο, το οποίο αφενός αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και αφετέρου θα ρίξει φως σε μια εν πολλοίς άγνωστη ιστορική περίοδο της Βόχας η οποία αφορά ένα αγροτικό προϊόν που παραμένει πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία μέχρι και σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο