KR Tempo

Χορούς και θεατρικές παραστάσεις έχουν τα 42α Απολλώνια στην Αρχαία Κόρινθο

Με χορούς και τραγούδια από την Θεσσαλονίκη, ξεκινούν την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, τα 42α Απολλώνια που διοργανώνει στον χώρο του Ξενία, ο πολιτιστικός σύλλογος Απόλλων, Αρχαίας Κορίνθου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων.

Η εκδήλωση της πρώτης ημέρας έχει τίτλο: «Ζωή …καρτέρα 1918» και θα ξεκινήσει στις 9:00 το βράδυ. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλλων,, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορίνθου «Η Τερψιχόρη» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας «Η Πίνδος». Τα Απολλώνια θα συνεχιστούν για δεύτερη ημέρα το Σάββατο, 6 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο

στις 9:00 το βράδυ, με το παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και την συμμετοχή σε αυτό του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορινθίας «Η Πίνδος», του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου «Η Αρκαδιανή», του Συλλόγου Γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη» και του Συλλόγου Γυναικών Σουλίου, μαζί βέβαια με τον Απόλλωνα Αρχ. Κορίνθου. Στον χώρο του Ξενία,μ θα λειτουργεί από τις 8:00 μ.μ., έκθεση από το τμήμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου Απόλλων.

Την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στον χώρο του Ξενία πάντα, ο Απόλλων και ο Δήμος Κορινθίων, παρουσιάζουν από τις 9:00 το βράδυ, δύο θεατρικές παραστάσεις. Το παιδικό θεατρικό τμήμα του Απόλλων, παρουσιάζει το έργο «Δροσερή βουτιά στον ελληνικό κινηματογράφο», σε σενάριο Ιωάννας Κατσαρού και σκηνοθεσία Ισίδωρου Σταμούλη και στη συνέχεια το θεατρικό τμήμα του Απόλλωνα, παρουσιάζει το έργο: «Ο θάνατός σου η ζωή μου», του Αλέκου Σακελλάριου, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σταμούλη.

Τα Απολλώνια κορυφώνονται την προσεχή Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ, στον χώρο του Ξενία και πάλι, με το Cosmo Festival of Apollon, ένα διεθνές φεστιβάλ χορού με την συμμετοχή χορευτικών από την χώρα μας, την Γεωργία, την Σερβία και την Βουλγαρία.

Την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, από τις 5:00 μ.μ. μέχρι και τις 8:00 το βράδυ, η τράπεζα αίματος του Απόλλωνα, διοργανώνει καλοκαιρινή αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαίας Κορίνθου «Αναστασία Κεφάλα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο