Δήμοι

Χάλκινο Βραβείο στα «Best City Awards 2022» για τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Το Χάλκινο Βραβείο (Bronze) στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards 2022 που αφορούσε στην ανάδειξη και επιβράβευση πόλεων που προωθούν την καινοτομία, έλαβε ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Διακρίθηκε στην ενότητα «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση» και ειδικότερα στην κατηγορία «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις και Σχέδια & Ηλεκτρονική Παρακολούθηση πορείας εγγράφων στις Υπηρεσίες του Δήμου» για το έργο «Διεξαγωγή διαδραστικής διαβούλευσης μέσω AI chatbot για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, μέσα από την συμμετοχική πλατφόρμα Novoville». Αναδεικνύοντας τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις του 2021, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Best City Awards 2022 υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, επιβράβευσαν για ακόμη μία χρονιά την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στους ελληνικούς Δήμους, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Τελετή Απονομής των Best City Awards 2022, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, στην οποία έδωσε το παρών, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο. «Το βραβείο μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς αποτελεί μια αναγνώριση αλλά και επιβράβευση των προσπαθειών μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου» σημείωσε ο κ. Γκιώνης. «Τα τελευταία χρόνια, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, έχουμε πετύχει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου , μέσα από συμμετοχικές, διαφανείς και καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» συνέχισε.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της συμμετοχικής πλατφόρμας δημοσίου ενδιαφέροντος «Novoville» και τις νέες τεχνολογίες, πραγματοποίησε διαβούλευση μέσω chatbox για το Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα του Δήμου, από τις 8 έως τις 25 Μαρτίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό, διευκολύνοντας τον ενεργό ρόλο των πολιτών στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του, πραγματοποιήθηκε καταγραφή των κυριότερων αναγκών και των απαραίτητων παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς δράσης καθώς επίσης, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις τους για θέματα του Δήμου όπως ζητήματα καθημερινότητας, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς η συμμετοχή των πολιτών έφτασε τα 2.374 άτομα, αριθμός που ξεπερνά το ποσοστό συμπλήρωσης απλών ερωτηματολογίων ενώ, σημαντικό στοιχείο είναι ότι στη διαβούλευση συμμετείχαν και νεότερα άτομα (25-44 ετών) σε ποσοστό 30%, τα οποία παραδοσιακά απέχουν από τις διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο