Δήμοι

Υπερήφανος για τον απολογισμός της μέχρι τώρα θητείας του ο Βασίλης Νανόπουλος

Ιδιαίτερα περήφανος για όσα η δημοτική αρχή του Δήμου Κορινθίων έχει πετύχει τα πρώτα τρία χρόνια της θητείας του, δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, στον απολογισμό του έργου του, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της θητείας του και ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης 4ετίας στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος, έχοντας στο πλευρό του μέλη της δημοτικής του ομάδα, μίλησε για τους συνεργάτες του, για την πολλή δουλειά και τις ατελείωτες ώρες καθημερινής ενασχόλησης, που όπως σημείωσε, του στέρησαν ακόμα και την επαφή που θα ήθελε να έχει με τους πολίτες και οι πολίτες με εκείνον. «Όσα πετύχαμε όμως, οι πρωτοφανείς χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 100 εκ ευρώ και τα επιπλέον 30 εκ ευρώ που έχουν κατατεθεί ως προτάσεις και αναμένουν εγκρίσεις, απαιτούσαν την συνεχή παρουσία, επαφή και συνεργασία του δημάρχου και των συνεργατών του με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων» συνέχισε ο Βασίλης Νανόπουλος. Φυσικά και το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Δήμαρχο Κορινθίων και τον κάνει να παρατηρεί πως αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα, «δείχνει πως η κυβέρνηση, τα υπουργεία, οι φορείς χρηματοδότησης εμπιστεύονται τον Δήμαρχο Κορινθίων».

Το έργο μας φαίνεται καθημερινά

«Τον τελευταίο χρόνο πετύχαμε πολλά και εσείς, οι πολίτες του δήμου Κορινθίων τα βλέπετε καθημερινά» ανέφερε πριν ξεκινήσει την παρουσίαση του απολογισμού του ο Δήμαρχος Κορινθίων. Ενδεικτικά, ο Βασίλης Νανόπουλος ανέφερε:

1. Το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού έχει ήδη υπογραφεί. Ο ανάδοχος ξεκινά εργασίες τον Ιανουάριο και το Πάσχα παραδίδει το έργο.

2. Κατασκευάζεται νέος πεζόδρομος που θα ενώσει τον Συνοικισμό με το κέντρο της Κορίνθου, το έργο είναι σε εξέλιξη.

3. Όλα τα πεζοδρόμια της Κορίνθου θα ανασκευαστούν , αναμένουμε έγκριση σε χρηματοδότηση  2,8 εκ ευρώ.

4. Την επόμενη εβδομάδα δημοσιεύεται η διακήρυξη για τα ψηφιακά υδρόμετρα, το έργο θα αντιμετωπίσει τις διαρροές και τις κλοπές στο δίκτυο νερού.

5. Η διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης της αποχέτευσης στην Δ.Ε. Άσσου – Λεχαίου και της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού δημοσιεύονται την επόμενη εβδομάδα. Έργα υποδομής και ασφάλειας για το δήμο μας, έργα – απαίτηση των πολιτών που υλοποιούνται αλλά και έργα που για δεκαετίες έμεναν στα συρτάρια, εμείς κατορθώσαμε και τα λύσαμε, εμείς κατορθώσαμε και τα αντιμετωπίσαμε.

6. Πολεοδόμηση στρατοπέδου: Βρισκόμαστε στο στάδιο της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος. Στον δήμο παραχωρείται πλέον του 50% της έκτασης και οι δομές απομακρύνονται.

7. Περιφερειακή αγορά Λεχαίου: Έως τις 11 Νοεμβρίου κατατίθενται οι προτάσεις για την δημιουργία του βιοτεχνολογικού πάρκου.

8. Δημοτικά σφαγεία: Στο τέλος του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία της νέας διακήρυξης για την αξιοποίηση τους.

9. Παραλιακό μέτωπο: Είμαστε στο τελικό στάδιο παραχώρησης από την ΕΤΑΔ, απομένει η εκτίμηση των ορκωτών λογιστών για το τίμημα παραχώρησης. Η αξιοποίηση του περιλαμβάνει ανάπλαση και δημιουργία μαρίνας.

10. Σταθμός Τραίνου: Σε 15 μέρες έχουμε ανάδοχο και η ανάπλαση του σταθμού και της εισόδου της πόλης ξεκινά.

11. Κεραμιδάκι : Βρισκόμαστε σε τελική φάση για την υλοποίηση της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου κατά 450 μέτρα.

Στηρίξαμε τους δημότες στην πανδημία

Ο Βασίλης Νανόπουλος δεν παρέλειψε όμως στον απολογισμό του να αναφερθεί στην πανδημία, που όπως παρατήρησε, «υπήρξε και για το Δήμο μας ανάχωμα στην εξέλιξη των όσων επιθυμούσαμε να πράξουμε». Όμως, συνέχισε ο Δήμαρχος Κορινθίων, «σταθήκαμε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας ενισχύοντας τις δομές». Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», που όπως σημείωσε επεκτάθηκε και δημιουργήθηκε το «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ». Ακόμα, ανέφερε ο κ. Νανόπουλος, «υλοποιήθηκε το πρόγραμμα στέγασης αστέγων, ενισχύθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, δημιουργήθηκε ΚΕΠ υγείας και είμαστε στην τελική φάση της λειτουργίας του».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων θύμισε επίσης πως η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις περιπτώσεις των έκτακτων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Δήμο Κορινθίων. Πως αντιμετώπισε με επιτυχία το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην άρδευση των παραγωγών το καλοκαίρι που πέρασε. Ακόμα, ανέφερε:

  • Λύσαμε χρόνια προβλήματα στην πολεοδομία.
  • Λειτουργήσαμε το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο αποτελεσματικά παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν από την πανδημία και την απουσία μεγάλου μέρους του προσωπικού.
  • Αναβαθμίσαμε το τουριστικό προϊόν της πόλης.

«Στρέψαμε το βλέμμα στο μέλλον βάζοντας στα 3 αυτά χρόνια ισχυρά θεμέλια για την προοπτική, την ανάπτυξη και την ευημερία» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορινθίων, δηλώνοντας υπερήφανος για όσα ο ίδιος και η δημοτική αρχή έχουν πετύχει ως σήμερα. «Περήφανος για την ομάδα της οποίας ηγούμαι» είπε και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους «για την παρουσία, την προσφορά και την στήριξη τους».

«Συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς και πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε σε εσάς, τους πολίτες, τα όσα σχεδιάζουμε για τον επόμενο χρόνο. Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στις επόμενες γενιές. Και όχι στις επόμενες εκλογές» κατέληξε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Η εισήγηση του Δημάρχου Κορινθίων: https://www.youtube.com/watch?v=ViqFcr1e3GU

Ο απολογισμός: https://www.youtube.com/watch?v=3RKbT7G4l_0

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο