Δήμοι

Τρία σπουδαία έργα για 6 κοινότητες του Δήμου Κορινθίων ξεκινούν

Σε χρόνο ρεκόρ, όπως φαίνεται, κατόρθωσε η δημοτική αρχή της Κορίνθου να εξασφαλίσει τρία σημαντικά έργα για 6 κοινότητες του δήμου Κορινθίων, έργα οδικής σύνδεσης και ασφαλούς πρόσβασης που αποτελούσαν αίτημα πολλών ετών.

Πρόκειται για τις οδικές αρτηρίες Σπαθοβούνι – Μαψός, Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι και Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου, προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και στην δράση βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις,  τον Μάρτιο του 2022. Οι αιτήσεις στήριξης εγκρίθηκαν τον Αύγουστο, στις 29 Σεπτεμβρίου υπεγράφη η απόφαση ένταξης ενώ την επομένη η οικονομική επιτροπή του δήμου Κορινθίων απεδέχθη το ποσό των 3.000.000 ευρώ προκειμένου οι τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στην εκτέλεση των έργων.

«Μια – μια οι δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες υλοποιούνται» σημείωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, θυμίζοντας πως από την αρχή της θητείας του στον Δήμο Κορινθίων, είχε δεσμευτεί πως ο Δήμος θα διεκδικεί πόρους από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και αυτό γίνεται. «Τα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, πολύ περισσότερο όμως θα επιτρέψουν στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους να κινούνται με ασφάλεια και άνεση προς τις καλλιέργειες και τις εγκαταστάσεις τους» συνέχισε ο κ. Νανόπουλος.

Τόνισε τέλος, πως αυτό αποτελούσε αίτημα χρόνων. «Με στοχευμένες ενέργειες και πλήρεις φακέλους κατορθώσαμε την ένταξη και χρηματοδότηση τους και προχωράμε άμεσα στην εκτέλεσή τους» κατέληξε.

Αναλυτικά τα έργα

1. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 4,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων. Ο δρόμος αυτός θα επιτρέπει επίσης την υλοποίηση  σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιών στο Αμόνι.

2. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αμόνι – Καλογερολίμανο με την Επ.Ο. Κορίνθου – Επιδαύρου, προϋπολογισμού επίσης 1.000.000 ευρώ . Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 2,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων.

3. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό, προϋπολογισμού και αυτού 1.000.000 ευρώ. Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ο Δήμος Κορινθίων, ως κύριος των έργων και αρμόδιος για τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου στα διοικητικά του όρια, θα εξασφαλίσει τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των αρτηριών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο