Δήμοι

Βασίλης Νανόπουλος. Πρέπει να είναι νόμιμη η διαχείριση των ογκωδών στο Δήμο Κορινθίων

Τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος και η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών», της οποίας ηγείται, καταψήφισε στη δημοτική επιτροπή την εισήγηση και τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού για τη διαχείριση  των ογκωδών αποβλήτων του Δήμου Κορινθίων, εξήγησε ο πρώην Δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Νανόπουλος.

Το έργο, προϋπολογισμού 452.600 ευρώ, όπως παρατηρεί ο κ. Νανόπουλος, «δεν διασφαλίζεται στη διακήρυξη και τη μελέτη ότι  οι εταιρίες οποίες θα συμμετάσχουν έχουν  τις νόμιμες άδειες διαχείρισης,  επεξεργασίας και  διάθεσης σε νόμιμο χώρο των ογκωδών αποβλήτων του Δήμου». Όπως ακόμα σημειώνει, ζητείται άδεια λειτουργίας γενικά και όχι το ελάχιστον που θα έπρεπε για τις εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων, «δηλαδή έγκριση περιβαλλοντικών όρων ή ΠΠΔ (Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις), για επεξεργασία και όχι μόνο για παραλαβή, με όλους τους κωδικούς αποβλήτων που υπάρχουν στους δρόμους και που ο Δήμος θα συλλέγει και παραδίδει» υπογραμμίζει ο πρώην Δήμαρχος. Ακόμα, τονίζει πως ζητούνται να έχουν μια σειρά από κωδικούς αποβλήτων, οι οποίοι, σημειώνει, «προέρχονται από διαλογή στην πηγή, τους οποίους κωδικούς  ποτέ δεν μπορεί και δεν θα κάνει ο Δήμος, όπως για παράδειγμα, «μπορεί να παραδώσει ο Δήμος ποτέ καθαρό χώμα;» διερωτάται. «Και αν ποτέ το έχει στην κατοχή του, θα πάει να το παραδώσει και να πληρώσει κιόλας, ενώ θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του;» συνεχίζει

Έτσι λοιπόν, ο Βασίλης Νανόπουλος κάνει λόγο για προβληματική διαδικασία, κάτι που τονίζει, «φαίνεται ακόμα και από το ότι δεν ζητείται, μεταξύ άλλων, ο βασικός κωδικός, 20.03.07 που είναι τα ογκώδη απόβλητα, τα οποία είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό και αναφέρονται και στον τίτλο της εργασίας». Εκτιμά δηλαδή ότι στο διαγωνισμό και στην απευθείας ανάθεση στην εταιρία Κουρούμπαλη, πρέπει να έχουν ελεγχθεί οι άδειες,  αν υπάρχει  ζυγαριά και χρησιμοποιείται και διασταυρώνονται οι μεταφορές με το σύστημα GPS που έχουν τα φορτηγά του Σήμου». Καταλήγοντας ο κ. Νανόπουλος διαπιστώνει πως δεν γίνεται καμία αναφορά και δεν ζητείται πουθενά από τον υποψήφιο ανάδοχο, να αναφέρει και ο Δήμος πως θα πιστοποιεί την διαδικασία, για το πως θα διαχειριστεί τα απόβλητα και ποιοι θα είναι οι τελικοί αποδέκτες τους. «Έχει ευθύνη ο Δήμος, να ελέγχει και πιστοποιεί, άσχετα αν ζητάει να το κάνει ο ανάδοχος και να διασφαλίζει ο δήμος ότι δεν θα θάβονται η καίγονται παρανόμως από τον ανάδοχο τα ογκώδη απόβλητα του Δήμου» υπογραμμίζει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο