ΠεριφέρειαΠολιτική

Για να επιβεβαιώσει την μεγάλη νίκη του Δημ. Πτωχού ήρθε ξανά στην Πελοπόννησο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την εβδομάδα πριν τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Κόρινθο, προκειμένου να στηρίξει ξεκάθαρα την επιλογή του και την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό.

Για λίγες ψήφους που εκφράζονται στο ποσοστό του 0,39% ο Δημήτρης Πτωχός δεν εκλέχτηκε την περασμένη Κυριακή, όπως οι περισσότεροι υποψήφιοι Περιφερειάρχες της χώρας που στηρίζει το κυβερνών κόμμα και ο στόχος τόσο του ιδίου, όσο και της Νέας Δημοκρατίας, είναι να τα καταφέρει αυτή την Κυριακή, άνετα. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την δεύτερη κάθοδό του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Τρίπολη αυτή την φορά, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θέλησε να προτρέψει και τον τελευταίο Νεοδημοκράτη που μπορεί να έχει αμφιβολίες, πως ο Δημήτρης Πτωχός είναι ο άνθρωπος που θα αποτελέσει τον σημαντικό συνεργάτη της κυβέρνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε μέσα από αυτή την αρμονική συνεργασία τους να εργαστούν πάνω στους στόχους του νέου Περιφερειάρχη.

«Είμαι σήμερα μαζί σας στην Τρίπολη, για να σας μεταφέρω την ανάγκη να τελειώσουμε αυτό το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή: να εκλέξουμε τον Δημήτρη Πτωχό τον επόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου» είπε από την έδρα της Περιφέρειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας την συμμετοχή για τη νίκη του υποψήφιου Περιφερειάρχη. «Ο Δημήτρης, συνέχισε την αναφορά του στον κ. Πτωχό ο πρωθυπουργός, με πολλή δουλειά, γυρνώντας πόρτα-πόρτα όλη την Πελοπόννησο, κατάφερε και διέψευσε αυτούς οι οποίοι πίστευαν ότι πρέπει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκλεγεί κάποιος, να είναι γνωστός».

Ο Δημ. Πτωχός τερμάτισε πρώτος την περασμένη Κυριακή, πρώτος ήταν και στην Κορινθία, αλλά για περίπου 1.000 ψήφους δεν κέρδισε την εκλογή από τον πρώτο γύρο. «Κέρδισε, πιστεύω, την εμπιστοσύνη πολλών συμπολιτών σας. Άρθρωσε έναν τεκμηριωμένο, σοβαρό, τεχνοκρατικό λόγο. Απέδειξε, όμως, ότι διαθέτει και ένα πολιτικό αισθητήριο οξύ, το οποίο μου επιτρέπει να είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της εκλογικής μάχης» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανέφερε πως με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη γνωρίζεται από την εποχή που μαζί βρέθηκαν στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. «Γνώριζα την τεχνοκρατική του επάρκεια, αυτό το οποίο δεν γνώριζα ήταν τον βαθμό αγάπης του για τον τόπο του» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Εξέφρασε έτσι την βεβαιότητα ότι ο Δημ. Πτωχός «θα είναι ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου» και για αυτό προέτρεψε τον κόσμο, «όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την προσπάθεια, να τον εκλέξουμε και με μεγάλη διαφορά, γιατί αυτό πιστεύω ότι μπορεί να γίνει, για να του δώσουμε τη δυνατότητα στη συνέχεια να μπορέσει μαζί με την ομάδα του να υλοποιήσει το έργο του».

Το πολιτικό πρόσημο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε την σχέση που θέλει να έχει η κυβέρνηση με τις Περιφέρειες, υποστηρίζοντας το πολιτικό πρόσημο που δίνει σε αυτήν την εκλογική μάχη. «Το κάναμε διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επόμενοι Περιφερειάρχες πρέπει να συμμερίζονται το ίδιο όραμα με την κυβέρνηση ως προς την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειάς τους» ανεφερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε πως οι Περιφερειάρχες που εξελέγησαν ήδη και αυτοί που θα εκλεγούν, θα κληθούν να διαχειριστούν πολύ σημαντικούς πόρους, ευρωπαϊκούς πόρους που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

«Είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο και να μιλάμε την ίδια γλώσσα» παρατήρησε ο πρωθυπουργός. «Να μπορούμε, συνέχισε, να συνεννοηθούμε για τις μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Για τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Για την ανάγκη να διαχειριστούμε σωστά τους υδάτινους πόρους έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αγρότες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νερό το οποίο χρειάζονται. Για την αναπτυξιακή δυναμική κάθε Περιφερειακής Ενότητας ξεχωριστά».

Καταλήγοντας λοιπόν, ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη σύμπλευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, υποσχόμενος ότι αυτή η σύμπλευση με τον Δημήτρη Πτωχό θα υπάρχει στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Εξέφρασε έτσι την βεβαιότητα πως την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κερδίσει ο υποψήφιος που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον κόσμο να δώσει το παρών στον τελικό αγώνα ώστε να εκλέξουν τον Δημ. Πτωχό νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Για μία Περιφέρεια πρότυπο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημ. Πτωχός, στην δική του ομιλία ανέφερε πως την περασμένη Κυριακή, το μήνυμα των πολιτών ήταν ξεκάθαρο. «Είπαν ένα μεγάλο, δυνατό ναι στην αισιοδοξία και την αγάπη για τον τόπο μας, ναι στο σχέδιό μας για να κάνουμε την Πελοπόννησο μία Περιφέρεια πρότυπο σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε, για να συμπληρώσει στον ίδιο τόνο πως επίσης οι πολίτες «είπαν ένα μεγάλο όχι και γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και στις ξεπερασμένες λογικές του χθες». Ζήτησε λοιπόν το ίδιο ακριβώς μήνυμα, τα ίδια ακριβώς μεγάλα «ναι» και μεγάλα «όχι», να πουν οι πολίτες της Πελοποννήσου, «ακόμη πιο δυνατά, ακόμα πιο αποφασιστικά, με ακόμα μεγαλύτερο πάθος, αυτή την Κυριακή».

Επανέλαβε πως όραμά του είναι να κάνει την Πελοπόννησο πρωταγωνίστρια ξανά. «Ξέρω και μπορώ να συνεργαστώ αποτελεσματικά με την κυβέρνηση για το καλό του τόπου μου. Δεν είμαι έτοιμος μόνο να συνεργαστώ, αλλά και να διεκδικήσω όποτε χρειαστεί, πάντα και μόνο με ένα κριτήριο: το καλό της Πελοποννήσου» υπογράμμισε.

https://www.dropbox.com/scl/fi/02tuwxsjuv9z4pnc5hwnm/20231012.mp4?rlkey=7df5zdy4l5uwjcblclv88ryx7&dl=0

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο