Δήμοι

Λύση και σωστή διαχείριση στο πρόβλημα των αδέσποτών ζώων έδωσε ο Βασίλης Νανόπουλος

Ο Δήμος Κορινθίων συνεχίζοντας να επιτυγχάνει σημαντικές χρηματοδοτήσεις χρήσιμων και απαραίτητων έργων, με σκοπό την αντιμετώπιση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων, ανακοινώνει την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του έργου κατασκευής πανσιόν φιλοξενίας αδέσποτων ζώων και δημοτικού κτηνιατρείου.

Το έργο αφορά από κοινού τους Δήμους Κορινθίων και Βέλου – Βόχας, ενώ είναι συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Κορινθίων. Οι πηγές χρηματοδότησης προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 744.000 ευρώ και από ιδίους πόρους του Δήμου Κορινθίων το υπόλοιπο ποσό των 106.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την κατασκευή Δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς που θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και θα εγκατασταθεί σε μισθωμένη έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορινθίων και στη θέση «Μπαθαρίστα». εκεί θα κατασκευαστούν 2 κτήρια καταφυγίων ζώων καθώς και ένα ακόμα κτήριο που θα περιλαμβάνει ιατρείο, εγκαταστάσεις προσωπικού, γραφεία διοίκησης. Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι 76 θέσεων.

Λειτουργία και κτηνιατρείου

Παράλληλα ο Δήμος Κορινθίων εξασφάλισε από το ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιπλέον χρηματοδότηση συνολικού ποσού 50.595 ευρώ που θα αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του κτηνιατρείου, του χώρου του καταφυγίου και τη περισυλλογή και κάθε είδους δαπάνη που αφορά τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Το αίτημα χρηματοδότησης και ο πλήρης φάκελος υπεβλήθησαν στις 31 Μαΐου 2023 στο Υπουργείο Εσωτερικών, από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Η έγκριση, αποτελεί μία ακόμα δικαίωση των προσπαθειών του Δημάρχου Κορινθίων και απόδειξη της ουσιαστικής μέριμνας που έλαβε για την λύση ενός από τα πιο σημαντικά ζητήματα που καταγράφονταν τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο