KR Sports

Το Λουτράκι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη και του Προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργαζομένων και Ερασιτεχνών στον Αθλητισμό (International Workers and Amateurs in Sports Confederation – CSIT) Μπρούνο Μολέα, το «Συμβόλαιο Φιλοξενίας των 8ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού», που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο 2025, στο Λουτράκι.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, χτισμένες στο έδαφος που φέρει ανάγλυφα τα ίχνη της αρχαιότητας, στην Αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health – HOSCH) διεκδίκησαν και κέρδισαν την φιλοξενία των Αγώνων, έναντι της πόλης Μπουσάν στη Νότια Κορέα, ύστερα από πρόταση διεκδίκησης που υπέβαλαν στο συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας (CSIT) και παρουσίασαν τον Νοέμβριο 2022, στη Ρώμη, ο Πρόεδρος της HOSCH Νίκος Κερασοβίτης  και ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης. Μετά από «ενδελεχή εξέταση και στάθμιση όλων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, η CSIT εμπιστεύτηκε στην Ελληνική Τουριστική Μητρόπολη Λουτρακίου τη φιλοξενία των Αγώνων WSG 2025», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της CSIT Μπρούνο Μολέα.

Στο Λουτράκι 5.500 αθλητές

Η αναμενόμενη συμμετοχή στους Αγώνες ανέρχεται περίπου σε 5.500 αθλητές και αθλούμενους από 40 και πλέον χώρες παγκοσμίως, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε 20 αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελούν ένα αθλητικό γεγονός ιδιαίτερης σημασίας τόσο συμβολικής όσο τουριστικής και οικονομικής, δίνοντας ιδιαίτερη ώθηση στην τοπική οικονομία, συμβάλλοντας σημαντικά στη διεθνή προβολή της χώρας και του τόπου, και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των αγώνων και τη σημαντική εμπειρία που διαθέτει ο Δήμος στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων και επιβεβαιώνουν τον διεθνή χαρακτήρα του Δήμου μας ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να καλωσορίσω στον Δήμο μας, τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, οι οποίοι αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής μας οικογένειας. Αναμένουμε, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια να υποδεχτούμε τους χιλιάδες αθλητές και τους εργαζόμενους από όλο τον κόσμο στον τόπο μας και να μετατρέψουμε τη διαμονή τους σε μια αξέχαστη εμπειρία! Εμείς από την πλευρά μας, θα εργαστούμε για την άρτια προετοιμασία και τη διεξαγωγή των αγώνων με απόλυτη επιτυχία».

«Είμαι πεπεισμένος πως οι Παγκόσμιοι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία, ενώ ταυτόχρονα, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τουρισμό στη μεγάλη χώρα της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές μας, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα φέρουν καλές αναμνήσεις από την πόλη σας και θα είναι πρεσβευτές του Λουτρακίου και της Ελλάδας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι όλους, ειδικά τον Δήμαρχο και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τον συνοικοδεσπότη των Αγώνων μαζί με τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας. Αντιπροσωπεύετε την εγγύηση για τους αθλητές μας να ζήσουν μια υπέροχη έκδοση του WSG το 2025», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της CSIT Μπρούνο Μολέα.

Για τη σπουδαιότητα των Αγώνων και τη δράση του Ελληνικού Οργανισμού μίλησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ο Πρόεδρος της HOSCH Νίκος Κερασοβίτης: «Σήμερα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να φιλοξενήσουμε πάνω από 5.000 αθλητές στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Νιώθουμε υπεύθυνοι τόσο απέναντι στην CSIT που μας εμπιστεύθηκε τη διοργάνωση όσο και στον Δήμο και τον Δήμαρχο που υποστηρίζει την προσπάθειά μας. Έχουμε την ικανότητα και την εμπειρία να φέρουμε εις πέρας μια τόσο σημαντική διοργάνωση που θα βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους στόχους μας αλλά και βοηθήσει σημαντικά την πόλη του Λουτρακίου να αναδειχθεί σε σημαντικός αθλοτουριστικός προορισμός».

Την Τελετή Υπογραφής του Συμβολαίου τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ενέργειας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Τάσος Σακελλαρίου, Σάκης Παπαθανασίου, Σωτήρης Πέρρας, Σπύρος Ράτης, Αθανάσιος Μουζάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καραπανάγος, Γιάννης Γλυκοφρύδης, Ζαχαρίας Αγγιστριώτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων Δημήτρης Λάμπρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο