ΔήμοιΕπιχειρείν

Το ετήσιο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Λουτρακίου είναι γεγονός

Στο πλαίσιο καθιέρωσης ετήσιου θεσμού τουριστικής προβολής του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Λουτρακίου,  σε συνεργασία με την εταιρεία  τουριστικού marketing  Respond On Demand Ltd, διοργανώνει από τον Ιούνιο του 2022  διήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης-μελών του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ». Στόχος του είναι η δημιουργία ενός θεσμού που θα προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους Έλληνες και ξένους επισκέπτες στο Λουτράκι.

Η Γαστρονομία, αποτελεί Κεντρικό Άξονα της Τουριστικής Εμπειρίας του επισκέπτη στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Μία ανάσα από την Αθήνα, το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή, φημίζονται για την εκλεκτή γαστρονομία με περισσότερες από 110 επιχειρήσεις εστίασης να λειτουργούν στην περιοχή σε ετήσια βάση, εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί με θαλασσινούς μεζέδες, τοπικά παραδοσιακά γλυκά, εργαστήρια παρασκευής διαφόρων εδεσμάτων όπως λουκούμια, σοκολάτα, μελοκάρυδο αλλά και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Το Φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή το κοινό με τη γαστρονομία του προορισμού μέσα από διαδραστικές δράσεις, καθώς η γαστρονομία είναι μία κατεξοχήν βιωματική εμπειρία.

Μια πρώτη γεύση

Το προσεχές Σάββατο, 9 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται ωστόσο, ως προπομπός του Φεστιβάλ, ημερήσια εκδήλωση με υλοποίηση γαστρονομικών δράσεων από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και συγκεκριμένα από τις εξής: Κανάκης, Κολωνάκι, Λιμανάκι, Paladar, Παπαδάκης, Pepe Rosso, Πιπέρι, Ριγάνι, Φραγκιάς, Umami, Woodys και Ypanema. Οι συμμετέχουσες στη δράση επιχειρήσεις θα προσφέρουν για αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα ένα τοπικό έδεσμα ή μία τοπική συνταγή με έκπτωση στο κοινό.

Όλα τα εδέσματα και οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί προς τιμήν της συγκεκριμένης ημέρας με σκοπό να μυήσουν το κοινό στην τοπική γαστρονομία και παράδοση, ενώ η έκπτωση έχει ως σκοπό τα εδέσματα να είναι προσιτά για όλους. Μία πραγματική γιορτή της τοπικής γαστρονομίας για τις επιχειρήσεις και το κοινό!


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας, έχουν προσκληθεί στο Λουτράκι Έλληνες δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, στους οποίους θα παρουσιαστεί το project, έτσι ώστε το 2022 να είναι έτοιμο προς πώληση και προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για τους προσκεκλημένους θα πραγματοποιηθούν τρία θεματικά events με κεντρικό τους θέμα το λάδι, το κρασί και τα τοπικά γλυκά, ώστε να σχηματίσουν μια πρώτη αντιπροσωπευτική εικόνα για την γαστρονομία της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Λουτρακίου στο email:  info@lto.org.gr, ή στην εταιρεία Respond On Demand Ltd στο τηλέφωνο 6932230665 και στο email: respondirector@gmail.com

Ενίσχυση των επιχειρήσεων

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η πραγματοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όπως:

  • Η συμμετοχή των τοπικών εστιατορίων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων στα δρώμενα του Φεστιβάλ
  • Η αύξηση της επισκεψιμότητας του προορισμού από Ελλάδα και εξωτερικό
  • Η προβολή του προορισμού επ’ ευκαιρία του Φεστιβάλ με δελτία τύπου στα τουριστικά ΜΜΕ
  • Η ενημέρωση όλων των επιχειρηματιών αλλά και των tour operators που φέρνουν κόσμο στην περιοχή για το φεστιβάλ με online events
  • Η προβολή του Φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό

#pgpartners

#ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο