KR Tempo

Το «Αλωνάκι» δραματοποιεί τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και παρουσιάζεται στον Σολομό

Το  Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων, διοργανώνει το «Αλωνάκι», μια δραματοποιημένη προσέγγιση του ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και του κειμένου της αποφάσεως της Φρουράς του Μεσολογγίου για την «»Έξοδο, που συντάχθηκε το πρωί της 10ης Απριλίου 1826 και περιλαμβάνεται στα «Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Ελληνικής επανάστασης (1821-1833)» του Νικολάου Κασομούλη.

Η ιδέα και η σύνθεση κειμένων ανήκουν στην Σοφία Δασκαλοπούλου και στον Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση, ενώ κρατά σε αυτή και τον ρόλο του αφηγητή. Μαζί του ο Βασίλης Χρισταράς και η Έλσα Ζαρρή, ενώ στην σκηνή συμμετέχει το γυναικείο φωνητικό δύνολο «OPUS FEMINA» και οι μουσικοί Κάτια Ανδριανάκου και Χρήστος Ροζάκης, υπό την μουσική διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του ναού Αγίας Παρασκευής Σολομού και θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Ράνια Σαζακλή, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο