Περιφέρεια

Την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας ο Δημ. Πτωχός

Παρουσία, μεταξύ άλλων, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκαν, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, του Οργανισμού των Προνοιακών Επιδομάτων και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στην Τρίπολη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και έκανε λόγο για δομές και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ένα «δίχτυ» κοινωνικής συνοχής και προστασίας των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. «Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη, δεν είναι μία δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, υποσχόμενος: «θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε ο παραγόμενος πλούτος να φτάνει σε όλους».

Ο κ. Πτωχός έκανε λόγο για μία εξαιρετική συνεργασία που έχει ήδη με την Υπουργό κ. Ζαχαράκη και τους συνεργάτες, «ώστε να φτιάξουμε ένα πακέτο δράσεων και δομών για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς πρόκειται για μία Περιφέρεια που υστερεί πάρα πολύ σε αυτόν τον τομέα». Πάντως, ο Περιφερειάρχης εκτιμά πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ειναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σε θέση να προχωρήσουν τέτοιες δομές και δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο «δίχτυ» κοινωνικής συνοχής και προστασίας. Στάθηκε όμως και στην λειτουργία και στις δράσεις που κάνει ο ΟΠΕΚΑ στην Περιφέρειά Πελοποννήσου, «ίσως, η δεύτερη υψηλότερη, σε ποσοστό ανθρώπων που φλερτάρουν με τη φτώχια» υπογράμμισε, οπότε, όλες αυτές οι δράσεις, κατέληξε, «βοηθούν πάρα πολύ, ώστε να δημιουργήσουμε αυτό το «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να αποκτήσει η Πελοπόννησος, Κέντρο Πρόνοιας. Παρατήρησε πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα θέματα των Κοινωνικών Υπηρεσιών «και μαζί σχεδιάζουμε, κατέληξε, κάτι πιο διευρυμένο, πιο εμβληματικό για να αποκτήσει και η Πελοπόννησος ένα Κέντρο Πρόνοιας, καθώς είναι η μόνη που δεν έχει».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο