ΔήμοιΠολιτική

Την μεταφορά της Δομής μεταναστών εκτός Κορίνθου ζήτησε ο Νανόπουλος από τον Υπουργό Μετανάστευσης

Την Δομή φιλοξενίας μεταναστών επισκέφτηκε στην Κόρινθο, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ενώ εκεί συνάντησε τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα και τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Στις δηλώσεις του τόνισε πως κατανοεί την ανάγκη της Κορίνθου να απομπλέξει το κέντρο της πόλης. «Όπου προχωρά η αντικατάσταση δομών, βασικός στόχος είναι να βγούμε εκτός αστικού ιστού. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και εδώ» τόνισε ο Υπουργός. Πρόσθεσε ακόμα, πως η απεμπλοκή του κέντρου της Κορίνθου από τη δομή είναι σημαντική για την ανάπτυξη της οικιστικής ζώνης, αλλά και όλου του Δήμου Κορινθίων.

«Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, συνέχισε, πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την μετανάστευση, με τους ίδιους ρυθμούς» ανέφερε από την πλευρά του, ο Χρίστος Δήμας. Υπογράμμισε επίσης ότι αν δεν είχε σημειωθεί η δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών τα δύο τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσε να γίνει καν συζήτηση για την απομάκρυνση της δομής από το κέντρο της Κορίνθου.

«Παρά το ότι δεν είχαμε προβλήματα μέχρι σήμερα, η παραμονή της δομής στο στρατόπεδο είναι ασυμβίβαστη με την ανάπτυξη της Κορίνθου» τόνισε κατηγορηματικά ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ζητώντας την απομάκρυνση της δομής εκτός αστικού ιστού. Διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι Δήμος Κορινθίων έχει συγκεκριμένο σχέδιο πολεοδόμησης και ανάπτυξης της  περιοχής.

«Όπου υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Μεταναστευτικού, βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις» διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Κορινθίων ο κ. Μηταράκης. Από το Δημαρχείο Κορίνθου, όπου ακολούθησαν κοινές δηλώσεις, δεσμεύθηκε ότι σε συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για τη λειτουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ, θα αναζητήσουν τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει θετική εξέλιξη στο αίτημα των Κορινθίων για την απομάκρυνση της δομής από το χώρο του στρατοπέδου, που είναι εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο