KR Tempo

Η Συκιά φέρνει και αυτό το καλοκαίρι στην Δυτική Κορινθία την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Η Συκιά συμμετείχε και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής», συμβάλλοντος από το 2018, στην προώθηση του φιλόδοξου οράματος, να κατακλυστεί η ακτή με μουσικούς από όλη την Ελλάδα, ανερχόμενους, αλλά και ήδη καταξιωμένους, προσφέροντας στους κατοίκους της Κορινθίας και στους επισκέπτες του χωριού, μαγικές και αξέχαστες νύχτες ποιοτικής απόλαυσης.

Με ένα ευρύ μουσικό φάσμα από την κλασική μουσική και τη τζαζ, μέχρι την παραδοσιακή και μικρασιατική μουσική, περνώντας από τη ροκ, το έντεχνο, τη λαϊκή και τη ρεμπέτικη μουσική, τα μουσικά σχήματα που βρίσκονται στη Συκιά, στην Δυτική Κορινθίας, δημιουργούν το τριήμερο, 19 – 21 Ιουνίου, ένα μουσικό πανόραμα με φόντο τη θάλασσα του Κορινθιακού Κόλπου. Η κεντρική εκδήλωση της «Γιορτής» ήταν αφιερωμένη στην καλλιέργεια της κλασικής μουσικής παιδείας και απόλαυσης στα παιδιά και τους νέους. Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή της Μαθητικής Ορχήστρας του «Καλογεροπούλειου» Ωδείου των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης. 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του πανελλαδικού και πανευρωπαϊκού θεσμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Οι εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, 20 Ιουνίου με τον DJ Set on a Van να παίζει όλη μέρα στο «Σφηνάκι». Ο DJ Βασίλης Πανόπουλος παίζει παραδοσιακά, έντεχνα, αλλά και disco μουσική, από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, στο «Στέκι – 50/50».

Αύριο Τρίτη, 21 Ιουνίου η μουσική παίζει και πάλι, όλη την ημέρα, στο «Σφηνάκι». Στις 9.30 μ.μ. οι «2 Γιάννηδες» θα βρίσκονται στην «Αυλή του Μπέη» και την ίδια ώρα, η παρέα του ρεμπέτικου στο «Στέκι – 50/50».

Τέλος οι Hermaphrodites child παίζουν στις 10.00 το βράδυ στο «Resalto / Φοίνικες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο