Κορινθία

Γυναικολογικές εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις στα Εξαμίλια από το Ινστιτούτο Prolepsis

Στοχευμένες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης, αναφορικά με την έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υλοποίησε το Ινστιτούτο Prolepsis σε γυναίκες Ρομά στα Εξαμίλια, με την έγκριση της 6ης Υ.ΠΕ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις στις γυναίκες σχετικά με τη διατροφή και το κάπνισμα, ενώ σε συνεργασία με μαία πραγματοποιήθηκαν διαγνωστικά τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες άνω των 20 ετών.  Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορινθίων, τη συνδρομή της  Διαμεσολαβήτριας Ρομά της Επιτελικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Κορίνθου.

Οι γυναικολογικές εξετάσεις και οι ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο  του προγράμματος «Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα», που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis. «Το έργο αποσκοπεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες Ρομά σε θέματα υγείας και πρόληψης, να τις παρακινήσει ώστε να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις αυτό- φροντίδας και να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων Γιάννης Τσάκωνας.

Το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προάγει  την υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων (όπως άτομα Τρίτης Ηλικίας, παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, πληθυσμοί ρομά, άτομα που βιώνουν φτώχεια, κ.ά). Σχεδιάζει και υλοποιεί ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και δράσεις πρόληψης, συνηγορίας και κοινωνικής προσφοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Περισσότερες πληροφορίες: www.prolepsis.gr

Αντίστοιχες δράσεις  θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα, τόσο με ομάδα στόχο τις γυναίκες και σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όσο και τα παιδιά, με δράσεις εμβολιασμού και  σκοπό  την πρόληψη  κατά του ιού των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο