ΕπιχειρείνΚορινθία

Τα ορεινά Τρίκαλα τελευταίος σταθμός του Peloponnese Food Stories

Στην ορεινή Κορινθία ολοκληρώνεται το φετινό γαστρονομικό ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η δράση μεταφέρεται στα Τρίκαλα Κορινθίας όπου το επόμενο Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα λάβουν χώρα η κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκδηλώσεις του ταξιδιού αυτού -που ξεκίνησε από την Αρεόπολη στη Λακωνία και συνεχίστηκε στην Κορώνη στη Μεσσηνία, στο Παράλιο Αστρος στην Αρκαδία και στο Τολό στην Αργολίδα. Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά. Στόχος της είναι αφ’ ενός η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους και αφ’ ετέρου η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.

Συγχρόνως, προωθείται η επιμόρφωση του κοινού, για την τοπική γαστρονομία, η εμπορική επικοινωνία, μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Κορινθίας, τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, ενώ το δρώμενο υποστηρίζει και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο