Περιφέρεια

Σύσκεψη Νίκα με τους αντιπεριφερειάρχες για τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σύσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και στελέχη από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στην σύσκεψη, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, εξετάστηκε η προετοιμασία που ήδη συντελείται ως προς την σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας για το 2023. Ο περιφερειάρχης κάλεσε τις υπηρεσίες να επισπεύσουν την εκπόνηση μελετών για τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου στις πέντε Π.Ε. εν όψει της αναμενόμενης πίστωσης ύψους 20.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να προβεί η Περιφέρεια στην υποβολή της πρότασής της προς την πολιτεία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, έχει προτείνει στην Κορινθία η κατασκευή σύνθετου κόμβου στη συμβολή της παλαιάς με τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους, καθώς και η διαμόρφωση παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, από τον ισόπεδο κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, μέχρι τον ισόπεδο κόμβο στο Λέχαιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο