ΕπιχειρείνΚορινθία

Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχ. Κορίνθου. Γεμάτος δράσεις και πρωτοβουλίες ο απολογισμός της χρονιάς

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ), ξεχώρισε και φέτος με ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό έργο, παράδειγμα δημιουργικότητας και επιχειρηματικής δραστηριότητας, που «γεμίζει» τον απολογισμό της διοίκησης του Συλλόγου.

Η πληθώρα πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο ΣΕΑΚ αντικατοπτρίζει την αφοσίωση του στην ενίσχυση της τοπικής κοινότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Τις δράσεις παρουσιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Παπαμιχαήλ, ξεκινώντας από αυτήν της προσφοράς στην τοπική κοινωνία και στον πολιτισμό, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία για τη συλλογή τροφίμων από χορηγίες, προσφέροντας στήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στη γενναιοδωρία και τη συνεισφορά της τοπικής κοινότητας, καθώς και στη στήριξη και τη συνεργασία του Συμβουλίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο πλαίσιο των δράσεων της χρονιάς και σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, την Αμερικάνικη Σχολή Κλασσικών Σπουδών και συλλόγους της Αρχ. Κορίνθου, υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα για την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς της περιοχής και του τόπου μας ευρύτερα με εκδηλώσεις, όπως:

  • Βραδιά Όπερας. Συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα σε ένα μουσικό ταξίδι με τον τίτλο «Ορφέας και Ευρυδίκη», υπό τη μουσική διεύθυνση του Richard J. Sigmund, μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή σύνθεση τέχνης και παράδοσης.
  • Βραδιά Πανσελήνου. Μια μαγική εκδήλωση, με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό.
  • Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας. Με την συνεργασία της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, τιμήθηκε αυτή η ιδιαίτερη ημέρα, προσφέροντας εκπαιδευτική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, αφιερωμένη στην αγγειοπλαστική τέχνη.
  • Ημέρα Περιβάλλοντος. Με τη συνδρομή της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού του ιστορικού κέντρου του χωριού και φυτεύτηκαν λουλούδια συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της αισθητικής της περιοχής.

Τουριστική προβολή

Φυσικά και η τουριστική προβολή της Αρχαίας Κορίνθου αποτελεί από τους βασικότερους στόχους του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής, όπως και κάθε φορέα άλλωστε. Ξεκινώντας από το Πάσχα που μας πέρασε, η πρωτοβουλία είχε να κάνει με την ενίσχυση της προσέλευσης επισκεπτών. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο παρουσιάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Κορίνθου επικεντρώνοντας σε ήθη, έθιμα, τοπικές γεύσεις και μνημεία του τόπου.

Για να διασφαλιστεί μάλιστα η επιτυχία της προσπάθειας, το βίντεο προβλήθηκε στην τηλεόραση στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο», επιτρέποντας την ευρεία προβολή του και στα social media. «Με αυτή την ολοκληρωμένη προσέγγιση, η προώθηση του Πάσχα στην Αρχαία Κόρινθο αναδείχθηκε πετυχημένη προσελκύοντας επισκέπτες και ενισχύοντας το ενδιαφέρον για την περιοχή» αναφέρει ο απολογισμός του Συλλόγου.

Σε στενή συνεργασία με το επίσημο portal προβολής και προώθησης του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, (All About Peloponnisos), ο Σύλλογος Επαγγελματιών ανέπτυξε περιεχόμενο για την διαμόρφωση μιας ενδιαφέρουσας παρουσίας της Αρχαίας Κορίνθου μέσω του ταξιδιωτικού οδηγού. Το περιεχόμενου προορισμού βρίσκεται στην αρχική σελίδα της Κορινθίας και παρέχει στον επισκέπτη πληροφορίες σχετικά με τα αξιοθέατα, τη διαμονή και την γαστρονομία στη περιοχή προβάλλοντας όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις προσφέροντας στον επισκέπτη εύκολα τις προτιμώμενες επιλογές.

Στη ενότητα Travel Trips – Αρχαία Κόρινθος, επισημαίνονται οι λόγοι που καθιστούν την Αρχαία Κόρινθο αξέχαστο ταξιδιωτικό προορισμό προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη. Με την ολοκλήρωση της δημιουργίας περιεχομένου και την καταχώρηση των επιχειρήσεων, ο Σύλλογος προχώρησε σε ψηφιακές ενέργειες προώθησης του προορισμού ενισχύοντας την εμφάνιση της Αρχαίας Κορίνθου σε διεθνές επίπεδο. Με επαγγελματισμό και αφοσίωση συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις αξέχαστες εμπειρίες που προσφέρει η Αρχαία Κόρινθος.

Αφιέρωμα στο Ιn2life

Ακολούθησε η επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο της δημοσιογράφου Ηρώς Κουνάδη, η οποία ανταποκρίθηκες το κάλεσμα του Συλλόγου, αποτυπώνοντας με λεπτομέρεια και ενθουσιασμό την εμπειρία της στο Ιn2life. Στο αφιέρωμα αυτό, το οποίο παρουσιάσαμε και από το KRnews.gr, μέσα από λεπτομερείς περιγραφές και ενθουσιώδεις αναφορές, η δημοσιογράφος περιέγραψε τα ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής, προσφέροντας μια ζωντανή εικόνα της Αρχαίας Κορίνθου. «Το περιεχόμενο αυτό δεν αποτελεί μόνο πηγή γνώσεων αλλά επίσης αποτελεί κίνητρο για νέους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής» σημειώνει ο απολογισμός του Συλλόγου.

Το επόμενο βήμα στη διάδοση αυτής της εμπειρίας, έρχεται με το νέο άρθρο που θα δημιουργηθεί στο «All about Peloponnisos», αναδεικνύοντας την περιοχή ως ένας προορισμός πλούσιος σε ιστορία και πολιτισμό.

«Θησαυροί Κορινθιακής γης»

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε στην Αρχαία Κόρινθο ημερίδα για τα τοπικά προϊόντα της Κορινθιακής γης, και ένα «Live Cooking» με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Στυλιανουδάκη , ο οποίος θα δημιούργησε 5 νέες τοπικές συνταγές εναρμονισμένες άριστα με το τοπικό γαστρονομικό γίγνεσθαι. Μαζί του ήταν ο Γιάννης Μπρατσολιάς, Executive Chef στην Wyndham Poseidon Resort & Ramada Poseidon Resort, καθώς και o Kώστας Γεωργατζάς, Executive Chef στην Eletro Greece, ο οποίος επιμελήθηκε πέντε νέες τοπικές συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Στον υπαίθριο χώρο του χωριού, τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ παραδοσιακοί σύλλογοι πρόσφεραν εδέσματα που αντικατοπτρίζουν το πλούτο της τοπικής κουζίνας. Η ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών έδωσαν ζωή σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεπερνούσε τα όρια της απλής γευστικής εμπειρίας προσφέροντας μια πλούσια ποικιλία από γεύσεις που αγγίζουν την καρδιά και την ψυχή. Φυσικά και οι επιτυχημένες δράσεις της χρονιάς που φεύγει θα επαναληφθούν και τη νέα χρονιά, ενώ η προσπάθεια του Συλλόγου θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις, που σκοπό έχουν να αναδείξουν την περιοχή, να φέρουν κόσμο στην Αρχαία Κόρινθο και κατά συνέπεια στην Κορινθία, αλλά και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των επαγγελματιών και των κατοίκων της Αρχαίας Κορίνθου.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών δεν παραλείπει να ευχαριστεί τους χορηγούς κάθε προσπάθειας, καθώς και τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και η Αμερικάνικη Σχολή Ανασκαφών Κορίνθου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο