Περιφέρεια

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Κόρινθο

Συνάντηση και συνεργασία με τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο είχε στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο αποτέλεσε η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κορίνθου για την δημιουργία ενός διορθόδοξου πνευματικού ιδρύματος και συνεδριακού κέντρου, σε έκταση 35 στρεμμάτων στην περιοχή του Λουτρακίου. Κατά τη συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών από την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, εξετάστηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης του πιο πάνω έργου από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 και -σε συνεργασία με την κυβέρνηση- από το τομεακό πρόγραμμα του αρμόδιου υπουργείου.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε συνάντηση με την πρόεδρο Μαρία Χρισταρά και στελέχη της διοίκησης του «Καλογεροπούλειου» Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού της Κορίνθου – Foundation Kalou. Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει το παραπάνω ίδρυμα, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ τους, με αντικείμενο δράση ενθάρρυνσης της ανάπτυξης της τέχνης της μουσικής στην ΠΕ Κορινθίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο