Περιφέρεια

Συνάντηση του Δημ. Πτωχού με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Την ανάπτυξη ολοκληρωμένης στρατηγικής και ενός χαρτοφυλακίου σύγχρονων τουριστικών προϊόντων για την Πελοπόννησο συζήτησαν, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Με στρατηγικό στόχο να γίνει η Πελοπόννησος ένας πρότυπος προορισμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, θα αναπτύξει εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα προβολής, ενώ παράλληλα θα υλοποιηθούν σημαντικές και πολλαπλές συνέργειες.

Με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Τον πρώην Επίτροπο της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο, βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, υποδέχθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα με τον Περιφερειάρχη να παρουσιάζει τους κεντρικούς άξονες του στρατηγικού πλάνου καθώς και τις κύριες προγραμματισμένες δράσεις της Περιφέρειας, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος κατέστησε σαφές πως είναι πρόθυμος να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου που επιχειρείται.

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα: «Για μένα αποτελεί μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που υποδεχτήκαμε σήμερα, εδώ, στην έδρα της Περιφέρειας, τον κύριο Αβραμόπουλο. Τον Υπουργό, τον Επίτροπο και πάνω από όλα καλό φίλο. Κάναμε μία πολύ ωραία κουβέντα, ουσιαστική κουβέντα. Αναφερθήκαμε στις ιδέες μας για το πρόγραμμά μας, για το όραμά μας, εάν θέλετε, για την Πελοπόννησο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα τον έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, αρωγό να βοηθήσει από το δικό του μετερίζι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νομίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη όλα αυτά που ονειρευόμαστε για την ιδιαίτερη πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε: «Πρώτα από όλα να πω κάτι που έχει να κάνει με την συναισθηματική πλευρά της εδώ παρουσίας μου. Για μένα δεν είναι επίσκεψη. Είναι επιστροφή. Δεν ξεχνώ ποιες είναι οι ρίζες μου, ποια είναι η ταυτότητά μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει περάσει στον κ. Δημήτρη Πτωχό, ένα πολύ σύγχρονο πολιτικό που θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιδιαιτέρα του πατρίδα και που μέσα από την συζήτηση που κάναμε αλλά και από όσα είχα παρακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έρχεται με συγκριμένο πρόγραμμα, στρατηγική και στόχευση, ώστε η Πελοπόννησος να πάρει δυναμικά τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Σε αυτήν του την οραματική σχέση με την ιδιαιτέρα του πατρίδα και με σκοπό να εξυπηρετηθεί η Πελοπόννησος συνολικά θα με βρει αρωγό και συμπαραστάτη γιατί και εγώ μέσα από τις εμπειρίες τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην Ευρώπη, μπορώ να συνεισφέρω πάντοτε στην κατεύθυνση που δείχνει ο σχεδιασμός και η στρατηγική του.
Είναι ευτύχημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι μια καινούρια αντίληψη, πολύ κοντά στις παραδόσεις, στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μπορεί να συνεισφέρει προκειμένου να γίνει η Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης, προόδου και παράδειγμα για ολόκληρη την χώρα.
Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Είναι μεγάλες οι προκλήσεις αλλά πολύ ισχυρότερο το όραμα και η πολιτική του βούληση.

Του εύχομαι να πετύχει στο έργο του κι όπως είπα πρωτύτερα θα είμαι και εγώ συμπαραστάτης στην συλλογική αυτή προσπάθεια να βρει το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης αυτή η πανέμορφη γωνιά της πατρίδας μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο