ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Συνάντηση Νίκα στην Κόρινθο με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Με τον πρόεδρο, Τάκη Λουζιώτη και τον γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Δημήτρη Σουφρίλα, συναντήθηκε στην Κόρινθο, στην Περιφερειακή Ενότητα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας.

Στην διάρκεια της συνάντησης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα, του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Οικονόμου-,συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Συμφώνησαν στην συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, με έμφαση στις δράσεις που αφορούν το ΕΣΠΑ και φυσικά τις επιχειρήσεις στην Κορινθία.

Ο Παν. Νίκας συνάντησε στην έδρα της Περιφέρειας και τον πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, πρόεδρο επίσης της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

Με στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ

Στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση με στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας). Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που προκύπτουν στην πορεία επεξεργασίας των αιτήσεων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόσφατη πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια με σκοπό την ενίσχυση της ίδρυσης από ανέργους επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης μέσω της ενίσχυσης ανέργων, για την έναρξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο εντός της Περιφέρειας.

Να επισημάνουμε ότι ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της πιο πάνω δράσης ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ και στο πλαίσιό της ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού 14.800 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο