Περιφέρεια

Συμβάσεις περί το 1 εκ. ευρώ υπέγραψε στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Τέσσερις συμβάσεις έργων στην Κορινθία συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ και μία προγραμματική με τον Δήμο Σικυωνίων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας από την Κόρινθο και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τις συμβάσεις έργων που αφορούν:

  • Την ανόρυξη αρδευτικών γεωτρήσεων περιοχών Καστανιάς, Λαύκας και ΤΟΕΒ Σκουπέικων προϋπολογισμού 135.000 ευρώ (δαπάνη 106.650 ευρώ).
  • Την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου στο Καλέντζι προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (δαπάνη 29.400,02 ευρώ).
  • Την αναβάθμιση εγγειοβελτιωτικών υποδομών στην Κορινθία προϋπολογισμού 265.000 ευρώ (δαπάνη 156.535,90 ευρώ).
  • Τον καθαρισμό πρανών, τάφρων και νησίδων οδικού δικτύου Κορινθίας προϋπολογισμού 280.000 ευρώ (δαπάνη 139.592,06 ευρώ).

Με τον Δήμαρχο Σικυωνίων

Ακόμα, ο Π. Νίκας υπέγραψε από κοινού με τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, προγραμματική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Σικυωνίων, για τις εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένου οχετού στον Μεγάλο Βάλτο.

Ο περιφερειάρχης είχε επίσης στην Κόρινθο, συνεργασία με στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας στην διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η εξέλιξη του έργου του πεζόδρομου στην περιοχή του Ισθμού, παράλληλα με την διώρυγα, καθώς και αυτή για τον κόμβο στη γέφυρα του Γκα. Ακόμα, έγινε γνωστό ότι έχει προωθηθεί προς έγκριση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο φάκελος που αφορά στο συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ έργο αναβάθμισης των υποδομών στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

Τέλος, εκφράστηκε η εκτίμηση ότι το έργο περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, είναι δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα του 2022.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο