Περιφέρεια

Συμβάσεις έργων 1,2 εκ ευρώ στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Συμβάσεις έργων στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού 1.258.505 ευρώ, καθώς και μία ακόμα προγραμματική σύμβαση με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από την Κόρινθο και τα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας όπου βρέθηκε.

Νωρίτερα είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσο Γκιολή. Οι συμβάσεις που υπέγραψε οι Παν. Νίκας, αφορούν τα εξής έργα:

  • Επεμβάσεις στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Χιλιομόδι, με προϋπολογισμό 62.000 ευρώ.
  • Εργασίες αποκατάστασης του κατεστραμμένου από τη θεομηνία «Ζορμπάς» οχετού στην Τ.Κ. Μεγάλου Βάλτου, με προϋπολογισμό 200.00 ευρώ.
  • Αναβάθμιση αισθητικού δάσους Πευκιά, με προϋπολογισμό 756.505 ευρώ.
  • Διαμόρφωση του γηπέδου Ροζενών, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης -που είχε συνάντηση και με τους δημάρχους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο και Νεμέας Κώστα Φρούσιο- υπέγραψε προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τον Δήμο Νεμέας για το προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργο βελτίωσης της αγωνιστικής επιφάνειας χλοοτάπητα και αρδευτικό δίκτυο στο γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας μετείχε στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις μέχρι στιγμής ενέργειες της Περιφέρειας εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κορινθία έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα από τα φυσικά φαινόμενα, μεταξύ των οποίων και οι πυρκαγιές. Συνέστησε τέλος, να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι προληπτικός και υποστηρικτικός προς την Πυροσβεστική και σημειώνοντας ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει στήριξη των εθελοντικών ομάδων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο