Κορινθία

«Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στους γονείς της Γαρυφαλλιάς» έστειλε ο δολοφόνος από τη Νάξο

«Η μετάνοια προϋποθέτει πλήρης συνείδηση» τονίζει συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Βλάχος

«Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς» φέρεται να ψέλλισε ο καθομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλιάς Ψαράκου, όπως μετέδωσε το Naxos Times.

Οι γονείς του, από το Μπολάτι έσπευσαν από τις πρώτες ώρες στη Νάξο, όπου κρατείται ο 30χρονος και όπως παρατήρησε ο συνήγορος που όρισαν, είναι συντετριμμένοι και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το ακατανόητο.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Γιάννης Βλάχος, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης «η μετάνοια προϋποθέτει πλήρης συνείδηση, την οποία ο κατηγορούμενος δεν έχει». Ωστόσο, πρόσθεσε πως ο δράστης «προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει». Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε την υπόθεση τραγική «με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για τη μνήμη του θύματος».

Αναφέρθηκε ωστόσο και στην οικογένεια του κατηγορούμενου. Οι γονείς του, από το Μπολάτι έσπευσαν από τις πρώτες ώρες στη Νάξο, όπου κρατείται ο 30χρονος και όπως παρατήρησε ο συνήγορος που όρισαν, είναι συντετριμμένοι και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το ακατανόητο. Σήμερα Τρίτη, οδηγήθηκε στον Ανακριτή αλλά ζήτησε επιπλέον 48 ώρες για να απολογηθεί, ενώ εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο, έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών πολιτών που βρίσκονταν εκεί.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο κ. Βλάχος ανέφερε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος ήδη στην προανάκριση ομολόγησε και ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του. «Η οικογένειά του, συμπλήρωσε, μας έδωσε ρητή εντολή να συνεργαστούμε με τις ανακριτικές αρχές για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος και δεδομένης της ανάληψης της ευθύνης εκ μέρους του κατηγορούμενου στο βαθμό που θα του αποδώσει η Δικαιοσύνη». Η οικογένειά του ζητά επίμονα ωστόσο να σταθούν στο κοινωνικό φαινόμενο που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τις επαναλαμβανόμενες γυναικοκτονίες.

Συνεχίζεται η έρευνα

Στη Φολέγανδρο ωστόσο, συνεχίζεται η έρευνα των στοιχείων προκειμένου να διαλευκανθεί τι συνέβη τις τελευταίες ώρες της Γαρυφαλιάς. Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ έφθασε μέχρι το σημείο που το ζευγάρι είχε επιλέξει να κάνει ελεύθερο κάμπινγκ και μετέδωσε ότι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά τους διαπίστωναν την τάση του δράστη να απομονώσει και να ελέγξει την 26χρονη από το γύρω περιβάλλον.

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα κείμενα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της Γαρυφαλλιάς, δεν αποκλείεται η 26χρονη πριν τη δολοφονία της να ξυλοκοπήθηκε. Είχε μώλωπα στο μάτι και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά περισσότερο φως στα στοιχεία θα δείξουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι, οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

#pgpartners

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο