Δήμοι

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο ελέγχου καταναλώσεων ύδρευσης Λουτρακίου προϋπολογισμού 3.747.000 €

Την ένταξη του έργου προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματου ελέγχου καταναλώσεων ύδρευσης πόλης Λουτρακίου, της Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στον Άξονα «Περιβάλλον» Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 3.747.000 €, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Στέλιου Πέτσα.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός συνολικού προτεινόμενου συστήματος που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συνόλου ολοκληρωμένων λογισμικών διαχείρισης κατανάλωσης στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ., το οποίο θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα από τους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ), τους Μετρητές Κατανάλωσης και τους Φορητούς Σταθμούς Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.).

Στόχος του έργου, όπως αναφέρει σχετική ανακόινωση του Δήμου, είναι η ολοκλήρωση ενός συστήματος διαχείρισης υδατικών πόρων (ποσοτικά και ποιοτικά) για την πόλη του Λουτρακίου που σκοπό θα έχει την εξασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού που με τη σημερινή λειτουργία του δικτύου δεν εξασφαλίζεται. Αναλυτικότερα, οι επιδιωκόμενοι στόχοι του συστήματος είναι ο απομακρυσμένος έλεγχος και παρακολούθηση των εγκαταστάσεων από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, η συνεχής αυτοματοποιημένη παρακολούθηση της κατανάλωσης με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης, η μείωση των διαρροών και η σύγκλιση του υδατικού ισοζυγίου, καθώς επίσης, ο εντοπισμός τυχόν διαρροών.

Ικανοποίηση Γκιώνη

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαιρστίες του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. «Ο Δήμος έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Η προτεινόμενη παρέμβαση αποτελεί ένα εμβληματικό έργο ύδρευσης καθώς με την ολοκλήρωσή του εξασφαλίζεται η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων και η επαρκής ποσότητα και ποιότητα νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στην περιοχή του Δήμου και ιδιαίτερα στην πόλη του Λουτρακίου» ανέφερε ο κ. Γκιώνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο