Δήμοι

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο ανάπλασης του κέντρου της Νεμέας

Ένα ακόμα σπουδαίο έργο για τη Νεμέα, εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και στον άξονα «Αστική Αναζωογόνηση».

Το έργο αφορά την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, με κύριο σημείο παρέμβασης την οδό Δερβενακίων αλλά και άλλους δρόμους, που συνδέονται με αυτή, καθώς και τον εξωραϊσμό της Πλατείας Ηρώων. Ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα, ο οποίος, όπως τόνισε, από την αρχή έδειξε μεγάλο ζήλο και έμπρακτο ενδιαφέρον για την υποβολή της πρότασης του έργου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Η χρηματοδότηση αγγίζει τα 3.000.000 € και το έργο αυτό θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης του ιστορικού δρόμου, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης» τονίζει ο κ. Φρούσιος. Σημειώνει πως ήδη επί της οδού Δερβενακίων «αναπτύσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες νέων ανθρώπων και αποτελεί υποχρέωση της δημοτικής αρχής η ενίσχυσή τους καθώς και η παροχή ευκαιριών και σε άλλους συμπολίτες μας».

Όπως σημείωσε ο κ. Φρούσιος, μέσα στη διετία 2019 – 2021 ο Δήμος Νεμέας έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 6.000.000 €, εξαιρουμένων των 17.000.000 €, που αφορούν την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην πόλη  της Νεμέας και το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων. «Έργα τα οποία καταφέραμε να εντάξουμε πριν λίγους μήνες μέσα από πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αποτελεί ένα έργο συνολικής προσπάθειας αρκετών ετών» κατέληξε ο Δήμαρχος Νεμέας, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένει την αξιολόγηση και την έγκριση αρκετών ακόμα προτάσεων, που έχουν υποβληθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο