Δήμοι

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 16 έργα οδοποιίας για την Κορινθία

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκαλεί σε τέσσερις Δημάρχους της Κορινθίας, η ένταξη 16 έργα οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 10.934.970 €, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναλυτικά τώρα, στον Δήμο Κορινθίων περιλαμβάνονται 3 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 € και συγκεκριμένα τα έργα βελτίωσης οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου, επίσης του οικισμού Αμόνι – Καλογερολίμανο με την Ε.Ο. Κορίνθου – Επιδαύρου και του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό.

Στον Δήμος Σικυωνίων 10 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 6.605.000 € και αφορούν την βελτίωση βατότητας των αγροτών οδών: Κλημεντίου – Καισαρίου, Μεγάλου Βάλτου, Κρυονερίου και Σουλίου, Λαλιωτίου και Πασίου, Βελίνας, Γονούσσας, Παραδεισίου και Μποζικών, Μοσιάς – Ματίου, Καλλιάνων – Κεφαλλαρίου, Γκούρας – Μεσινού και Λαύκας, Καστανιάς και Στυμφαλίας. «Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των κοινοτήτων του Δήμου μας» παρατήρησε ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος.

Στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης η μοναδική χρηματοδότηση ύψους 499.969 € αφορά το έργο βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Ενός πολύ σημαντικού έργου αγροτικής οδοποιίας του Δήμου» όπως τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.

Τέλος, δύο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 830.000 € αφορούν τον Δήμο Νεμέας και έχουν να κάνουν με την βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών κοινοτήτων Αρχαίας Νεμέας και Δάφνης και αγροτικών οδών στην τοπική κοινότητα Αρχαίας Νεμέας. «Ο Δήμος Νεμέας ως κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος χρειάζεται να έχει καλό αγροτικό οδικό δίκτυο και η ένταξη των δύο έργων βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας μας αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο νέο» συμπληρώνει από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επίσημη ένταξη από την γενική γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών και Τροφίμων 16 πολύ σημαντικών έργων οδοποιίας στην Π.Ε. Κορινθίας, συνολικού προϋπολογισμού 10.934.969,72 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Τα έργα αφορούν στη βελτίωση της βατότητας αγροτικών και συνδετήριων οδών και πρόκειται να αναβαθμίσουν δραστικά τόσο την αγροτική δραστηριότητα, όσο και την επικοινωνία μεταξύ των κοινοτήτων» ανέφερε τέλος ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, η συμβολή του οποίου στην ένταξη των έργων ήταν σημαντική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο