Δήμοι

Στέγη και θέρμανση προσφέρει ο Δήμος Κορινθίων όσο κρατά ο χιονιάς

Στους πολίτες που στερούνται θέρμανσης ή διαβιούν σε ακατάλληλα οικήματα, ο Δήμος Κορινθίων προσφέρει τον χώρο του Κέντρου Κοινότητας, (επί της οδού Πυλαρινού 67), στο Κέντρο της πόλης, για το διήμερο που διαρκεί ο χιονιάς και για τις ώρες από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

Επίσης, ο Δήμος Κορινθίων, συνεχίζει να παρέχει από το 2019, το πρόγραμμα προστασίας άστεγων, με παροχή της δυνατότητας φιλοξενίας αυτών. Το σχέδιο δράσης του Δήμου Κορινθίων προβλέπει την συνεργασία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, με την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου, το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και εθελοντικούς φορείς του Δήμου καθώς και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων για τον εντοπισμό πιθανόν μη καταγεγραμμένων αστέγων από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας με την επιτόπια Κοινωνική Έρευνα από Κοινωνικό Λειτουργό του Τμήματος και την άμεση καταγραφή & προστασία αυτών.

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης προστασίας των αστέγων του Δήμου Κορινθίων, ζητείται επίσης η συνδρομή και όλων των πολιτών για την άμεση ενημέρωση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας σε περίπτωση εντοπισμού αστέγου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (7:00 πρωί μέχρι τις 3:00 μ.μ.). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2741362113-114-115-117 ή στο κινητό 6930078616 (σε έκτακτες περιπτώσεις). «Θεωρούμε σημαντικότατο κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται  σε κίνδυνο ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα και πιο συγκεκριμένα κατά την περίοδο των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών που βιώνουμε αυτές τις μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο