KR Sports

Στο Λουτράκι και πάλι οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024», οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Λουτράκι, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Για πέντε ημέρες, οι εγκαταστάσεις του Sport Camp στο Λουτράκι θα φιλοξενήσουν πάνω από 400 αθλητές με νοητική αναπηρία, μαζί με τους συνοδούς, προπονητές, εθελοντές, και συνεργάτες των Special Olympics όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι αθλητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αγωνιστούν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Στίβος και Powerlifting), και να αναδείξουν την προσπάθεια και τα ταλέντα τους στον αθλητισμό στέλνοντας ταυτόχρονα το πιο ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας, ευγενούς άμιλλας και ένταξης! Την προσπάθειά τους θα αγκαλιάσουν και θα χειροκροτήσουν οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές, οι εθελοντές, οι συνεργάτες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, καθώς και η τοπική κοινωνία του Δήμου Λουτρακίου.

Την Τελετή Έναρξης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβυς ε.τ., το Σάββατο, 25 Μαΐου στις 12:00 μ.μ., στο Υπανέμα, στη Λίμνη Ηραίου. Οι αθλητές θα έχουν ενεργό ρόλο στο Τελετουργικό μέρος, στο οποίο θα λάβει μέρος και η Φιλαρμονική του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Η Τελετή Λήξης θα διεξαχθεί στο ανοιχτό θέατρο του Sport Camp την Τρίτη, 28 Μαΐου και ώρα 9:00 το βράδυ.

Στους φετινούς Πανελλήνιους Αγώνες, οι αγωνιστικές δραστηριότητες στα 4 αθλήματα θα πραγματοποιηθούν στις 26-28 Μαΐου και ώρες 9:30 π.μ. έως 2:00 μ.μ., στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Sport Camp (Κολύμβηση, Bocce, Powerlifting), και στο «Θώδειο» Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου (στίβος). Οι Αγώνες θα είναι ανοιχτοί προς το κοινό, όπως και οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση.

Εβδομάδα Ποδοσφαίρου

Την Τρίτη, 28 Μαΐου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 μ.μ. και από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 7:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν μεικτές δράσεις, αθλητών με και χωρίς αναπηρία, στο άθλημα του ποδοσφαίρου με την μορφή εκμάθησης, επίδειξης αλλά και φιλικού αγώνα. Στις δράσεις θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Προπονητικό Camp Αντισφαίρισης

Την Δευτέρα, 27 και Τρίτη, 28 Μαΐου από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 2:00 μ.μ., αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα Αντισφαίρισης των Special Olympics, αλλά και από Σχολεία Ειδικής Αγωγής της χώρας θα συμμετάσχουν σε τριήμερο αθλητικό Camp με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος και την προώθησή του. Την Κυριακή, 26 Μαΐου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 μ.μ. θα διεξαχθεί Σεμινάριο Προπονητών Αντισφαίρισης  από ομάδα εξειδικευμένων και διαπιστευμένων προπονητών.

Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων

Την Δευτέρα, 27 Μαΐου και πάλι από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 μ.μ., μαθητές σχολείων ειδικής αγωγής του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες του προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (M.A.T.P.). Το Μ.Α.Τ.Ρ. είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που συνδυάζουν νοητική αναπηρία με κινητική και αδυνατούν, λόγω του επιπέδου των δεξιοτήτων τους και / ή της λειτουργικότητάς τους, να συμμετέχουν στα επίσημα αγωνίσματα των Special Olympics.

Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές»

Από την Κυριακή, 26 έως και την Τρίτη, 28 Μαΐου από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:00 μ.μ. και από τις 4:00 μ.μ. μέχρι τις 8:00 το βράδυ, πέντε ειδικότητες ιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας (οδοντίατροι, οφθαλμίατροι, φυσιοθεραπευτές, ορθοπεδικοί, διαιτολόγοι – διατροφολόγοι), θα δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές να επωφεληθούν εντελώς δωρεάν από µία σειρά ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών, καθώς και συμβουλευτικής.

Family Health Forum

Την Κυριακή, 26 Μαΐου από τις 5:30 μ.μ. μέχρι τις 8:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών με νοητική αναπηρία, με εισηγήσεις από επιστήμονες και ειδικούς του χώρου της υγείας και της αναπηρίας.

Τέλος, το «Special Festival» περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις, όπως κινηματογράφος, αναρρίχηση, κατασκευές, χορός zumba και κατασκευές. Δραστηριότητες με τις οποίες οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Sportcamp την Παρασκευή, 24, Κυριακή, 26 και Δευτέρα, 27 Μαΐου, ξεκινώντας από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ.

«Με χαρά, ενθουσιασμό, και ανυπομονησία αναμένουμε την ανά διετία σταθερή μας συνάντηση, στο αγαπημένο μας Λουτράκι. Ας κάνουμε και αυτούς τους Αγώνες μία ακόμη πολύτιμη διαδρομή προς την ένταξη και την αποδοχή με επίκεντρο τους αθλητές και τις αθλήτριες μας που με σταθερά βήματα διεκδικούν το αυτονόητο: να ενταχθούν μέσω του αθλητισμού, ως ισότιμα μέλη στους κόλπους της κοινωνίας σε συνθήκες σεβασμού και αλληλεγγύης» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Κοδέλλας.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Πανελλήνιων Αγώνων, οι αθλητές και οι οικογένειές τους ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς και φίλους της διοργάνωσης, καθώς, χάρη στην ευαισθησία και στην ενεργή υποστήριξή τους, οι Πανελλήνιοι Αγώνες θα επιτύχουν τον μέγιστο θετικό αντίκτυπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο