Δήμοι

Στο δίκτυο και των «Ευφυών Πόλεων» η Κόρινθος

Την ένταξη της Κορίνθου στο Δίκτυο των «Ευφυών Πόλεων» πέτυχε ο Δήμος Κορινθίων, «με μεθοδική και στοχευμένη δουλειά, δρομολογώντας την έξυπνη, κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη της μέσα από την αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Β. Νανόπουλου.

«Επιδιώκω η πόλη μας να είναι και έξυπνη και ευφυής» σημειώνει ο Δήμαρχος Κορινθίων, εξηγώντας ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά ευρωπαϊκά προγράμματα, «τα οποία αξιοποιούμε στο έπακρον ώστε να επιτύχουμε τους τρείς βασικούς στόχους, την πράσινη ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και τον πράσινο και ψηφιακό τουρισμό».

Σημειώνει ακόμα, ότι η υποψηφιότητα της Κορίνθου ήταν η μια εκ των δυο που εγκρίθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο για ένταξη στο πρόγραμμα, έγκριση η οποία πιστοποιεί την άρτια πρόταση που κατατέθηκε από την ομάδα που έχει αναλάβει να «τρέξει» το πρόγραμμα. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διότι οι πολίτες έχουν συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων. «Αξιολογηθήκαμε και επιλεγήκαμε ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Η προετοιμασία ήταν άρτια και πλέον θα έχουμε την δυνατότητα και την ευκαιρία μέσα από την επαφή μας με τις πόλεις – μέντορες να επιτύχουμε όπως προείπα τους στόχους» συνέχισε ο κ. Νανόπουλος.

Το πρόγραμμα

Η πρόκληση των ευφυών πόλεων, «Intelligent Cities Challenge», διαφέρει από το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις» (Smarts Cities) και αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει διάρκεια 2,5 έτη. «Η φιλοδοξία του προγράμματος είναι να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες της ψηφιακής και προηγμένης τεχνολογίας, σύμφωνα με τους στόχους της πράσινης και δίκαιης ανάπτυξης, ώστε οι 126 πόλεις που συμμετέχουν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους» εξηγεί ακόμα ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Η Τρίπολη και η Κόρινθος από κοινού επελέγησαν, μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία, να γίνουν μέλη του ICC. Το ICC βασίζεται στην επιτυχία του Digital Cities Challenge, το οποίο βοήθησε ήδη  41 πόλεις της Ε.Ε. να αναπτύξουν στρατηγικό όραμα και χάρτη πορείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο