Δήμοι

Φυσικό αέριο στα δημοτικά κτήρια και στα σχολεία του Δήμου Κορινθίων

Το έργο προμήθειας και εγκατάστασης φυσικού αερίου, σε κτήρια του Δήμου Κορινθίων», ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, με στόχο την εξοικονόμηση και μείωση ενεργειακού αποτυπώματος.

Το έργο αφορά δημοτικά κτήρια και σχολικές μονάδες στην πόλη της Κορίνθου και θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, για την μετατροπή του δικτύου θέρμανσης από το υφιστάμενο καύσιμο σε καύσιμο φυσικό αέριο. Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με προϋπολογισμό 840.720,00 ευρώ.

«Υλοποιούμε με συνέπεια τον σχεδιασμό μας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η οποία λειτουργεί επιζήμια στους πολίτες και στους ΟΤΑ» σημειώνει ο Βασίλης Νανόπουλος. Ο δήμαρχος Κορινθίων εξηγεί ότι η δημοτική αρχή επιλέγει το φυσικό αέριο και το επεκτείνει στις υποδομές του Δήμου, σε συνεργασία με την εταιρία HEN GAS.

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου αφορά 20 δημοτικά κτήρια και σχολεία της Κορίνθου. «Παράλληλα εργαζόμαστε για την τοποθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – φωτοβολταικών, σε κάθε δημοτικό κτήρια και σχολείο» συνεχίζει ο Δήμαρχος. Καταλήγοντας, επισημαίνει πως επιλέγοντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας, «κατορθώνουμε να δώσουμε στον δήμο και στους πολίτες ενεργειακή διέξοδο μειώνοντας σημαντικά το κόστος». Σε αυτό το δρόμο, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος, «θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε και το επόμενο διάστημα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο