Κορινθία

Στη Μάλτα εκπαιδευτικοί από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κιάτου

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κιάτου, πραγματοποίησε στη Μάλτα πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στη δράση: «Δημιουργώντας έναν επιτυχημένο άνθρωπο».

Το πρόγραμμα είχε στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου, ώστε να μπορούν να παρακινούν και να ενθαρρύνουν τους μαθητές που πολύ συχνά αισθάνονται σύγχυση και απογοήτευση, για γίνουν επιτυχημένοι άνθρωποι. Επιπλέον, αποσκοπεί στην απόκτηση δεξιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς, ώστε να συμβάλουν στην βελτίωση των γνώσεων για ενσωμάτωση στις μεθόδους διδασκαλίας τους πρακτικών και συστημάτων συμβατών με τις ιδιαιτερότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Την δημιουργία κινήτρων στους εκπαιδευτικούς για να αυξηθεί η αποδοτικότητά τους και στους μαθητές μας για να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της παραμονής τους στην Μάλτα, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε σεμινάρια, ενώ πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις. Οι κύριες θεματικές ενότητες των επιμορφώσεων ήταν οι ακόλουθες:

● Παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Μάλτας και του προγράμματος.

● Επεξήγηση όρων και ανάλυση του προβλήματος.

● Πώς αναπτύσσεται η ικανότητα αναστοχασμού και προσαρμογής στο εργασιακό περιβάλλον.

● Πώς προσαρμόζουμε  το μυαλό και το σώμα σε ένα εργασιακό πλαίσιο.

● Πώς μπορεί να κατανοήσει ο εκπαιδευτικός την ποιότητα ενός μαθητή για να εντοπίσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του.

● Πώς βελτιώνουμε τις αδυναμίες και εργαζόμαστε πάνω στα δυνατά σημεία για να οδηγήσουμε στην επιτυχία έναν μαθητή.

● Ενημέρωση από ειδικούς  για τις νέες μεθόδους διδασκαλίας για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις ικανότητες του μαθητή.

● Πώς μπορούμε να διδάξουμε τους μαθητές ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους καριέρα.

Παράλληλα, έγινε επίσκεψη σε χώρους εργασίας όπου εργάζονταν απόφοιτοι της Future Focus LTD (του φορέα υποδοχής), όπου μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και την σταδιοδρομία, ενώ στάθηκαν στο πως κατάφεραν να γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματικά αλλά και ευτυχισμένοι. Το άλλο σκέλος της κινητικότητας αφορούσε το πολιτιστικό κομμάτι. Έτσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Μάλτα, οι εκπαιδευτικοί του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κιάτου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από ενδεικτικές δράσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο