ΚορινθίαΠολιτική

Την επαρκή στελέχωση και λειτουργία του πολυδύναμου ιατρείου Καλλιάνων ζητά ο Γ. Ψυχογιός από τον Υπουργό Υγείας

Για την ελλιπή στελέχωση του πολυδύναμου ιατρείου Καλλιάνων, ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος κατέθεσε ως αναφορά σχετικό έγγραφο του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Στυμφαλίας.

Ο βουλευτής θυμίζει ότι μετά από πολυετείς προσπάθειες, ξεκίνησε η λειτουργία του πολυδύναμου ιατρείου Καλλιάνων, με σκοπό να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τις δέκα συνολικά κοινότητες της Δ.Ε. Στυμφαλίας, του Δήμου Σικυωνίων, που αριθμούν περίπου 2.000 κατοίκους, ενώ εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και στελεχώθηκε με δύο ιατρούς. Όμως, παρατηρεί ο βουλευτής, η μία ιατρός του ιατρείου Καλλιάνων μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου και ο δεύτερος γιατρός, υπηρετεί εκεί μία φορά την εβδομάδα.

Ο Γιώργος Ψυχογιός αναφέρει ότι αυτό που τελικά συνέβη, μετά τα πρόσφατα εγκαίνια, ήταν η αλλαγή του χώρου στέγασης του μέχρι πρότινος αγροτικού ιατρείου Καλλιάνων κι όχι η ουσιαστική λειτουργία του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου. «Επειδή η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί βασικό κοινωνικό δικαίωμα για τους κατοίκους της ΔΕ Στυμφαλίας, το οποίο οφείλει να εξασφαλίζει η   Πολιτεία, απευθυνόμαστε προς το αρμόδιο Υπουργείο και ζητούμε απαντήσεις στα όσα μας κοινοποιήθηκαν» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Κορινθίας, ο οποίος διατυπώνει τα ερωτήματά του σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που ζητά και ο αντιδήμαρχος Στυμφαλίας:

  • Με ποιόν τρόπο θα λειτουργεί «καθημερινά» το ιατρείο, όταν η μία ιατρός μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία και ο δεύτερος καλύπτει τις ανάγκες μία φορά την εβδομάδα όπως αναφέρθηκε;
  • Πώς θα εξυπηρετούνται 2.000 περίπου κάτοικοι της Δ.Ε. Στυμφαλίας;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο