Περιφέρεια

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου

Προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι εργασίες για την ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου καθώς και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 4,3 εκ ευρώ.

Αυτό διαπίστωσε, στην αυτοψία που έκανε στην περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αλλά και του αναδόχου του πιο πάνω έργου. «Το κτηριακό έργο από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας συνεχίζεται κανονικά, παρά τις δυσκολίες κυρίως των μεγάλων ποσοτήτων εκβραχισμού που απαιτούνται για τη θεμελίωσή του» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Στο μεταξύ, ξεκινούν σταδιακά τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην περιοχή της Μαυρολίμνης Λουτρακίου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αποκατάσταση, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία της καμένης περιοχής του Σχίνου.

Εκταμίευση 206.436 ευρώ

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 206.436 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν σε δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο