Περιφέρεια

Απορρίμματα και δακοκτονία στη συνάντηση του Παν. Νίκα με τον αν. υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Μεταξύ άλλων, οριστικοποιήθηκε η διαδικασία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ σε Πλάτωμα και Σπαρτέα, καθώς και της εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία θα υπάρξει συνεργασία και με τους δήμους οι οποίοι θα υποδείξουν τα σημεία που χρήζουν παρέμβασης. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επέδωσε στον κ. Πέτσας τον πίνακα με τις οφειλές Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την διαχειρίστρια εταιρεία των απορριμμάτων, επαναλαμβάνοντας ότι χρειάζεται η συμβολή της κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό που θέτει σε κίνδυνο την πορεία υλοποίησης της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης.

Η δακοκτονία

Επιπλέον, ο Παν. Νίκας μετέφερε στον αν. υπουργό την απαίτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επιπλέον πιστώσεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας, δεδομένου μάλιστα, όπως τόνισε, ότι Περιφέρειες με λιγότερα ελαιόδενδρα λαμβάνουν περισσότερα κονδύλια. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αν και είναι η πλέον ελαιοπαραγωγός περιοχή υπολείπεται, εδώ και πολλά χρόνια, πιστώσεων για την δακοκτονία» παρατήρησε ο Π. Νίκας.

Το συγκεκριμένο θέμα, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προϋποθέτει σχετική εισήγηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ωστόσο τέθηκε υπόψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικού με την παράλληλη επισήμανση, ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία που υπάρχουν για την κάθε περιοχή. Τέλος, στη συνάντηση, συζητήθηκε και η άμεση έναρξη της διαδικασίας για την ανάπλαση της οδού Δερβενακίων στη Νεμέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο