ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ συνάντησε τον Παν. Νίκα

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται από τον περιφερειάρχη Παν. Νίκα στο θέμα των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, που οι καλλιέργειές τους έχουν πληγεί από θεομηνίες ή από ασθένειες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρ. Λυκουρέντζος εξήρε την συνεργασία τόσο του ίδιου με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, όσο και μεταξύ των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ με αυτές της Περιφέρειας:

«Η περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ. «Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, συνεργαστήκαμε στενά και συστηματικά στα τέσσερα περίπου χρόνια, στα οποία ασκώ τα καθήκοντα του προέδρου ΕΛΓΑ. Η συνεργασία μας υπήρξε παραγωγική, αποδοτική και κυρίως επωφελής για τους παραγωγούς, οι οποίοι ασφαλίζουν τις καλλιέργειές τους στον Οργανισμό μας» συνέχισε ο κ. Λουκουρέντζος.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπενθύμισε ότι πρόσφατα αποζημιώθηκαν παραγωγοί της Κορινθίας και της Μεσσηνίας για τις ζημιές από τις πυρκαγιές της ίδιας διετίας. Ανέφερε ακόμα ότι την τριετία 2020 – 2022, στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 74.451.652 ευρώ, οι οποίες προβλέπονται από το κανονιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ. Παράλληλα την ίδια περίοδο, οι παραγωγοί έλαβαν ενισχύσεις ύψους 2.528.470 ευρώ μέσω των Προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.

Για τις περιπτώσεις των πυρκαγιών του 2021, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπογράμμισε ότι χορηγήθηκαν προκαταβολές ύψους 15.095.075 ευρώ στους κατά κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς αποζημιώθηκε το κάθε δένδρο με 100 ευρώ έναντι 21 ευρώ, το οποίο προβλέπετε στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις. Ήδη έχουν δοθεί 50 ευρώ ανά δένδρο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και 25 ευρώ ανά δένδρο για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο