Κορινθία

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ

Μαθητές και τις μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, επισκέφθηκαν την μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ που λειτουργεί ήδη στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και εξυπηρετεί όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κορινθία.

«Τα παιδιά και οι νέοι θα πρέπει να βοηθήσουν διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης και της σπουδαιότητας που αυτή έχει, τόσο οικολογικά, όσο και οικονομικά» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, ξεναγώντας τους στη μονάδα που λειτουργεί μετά από την σύμπραξη (ΣΔΙΤ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην Κορινθία, θυμίζοντας πως σε αυτή κατέληγαν τα προηγούμενα χρόνια, σκουπίδια από όλη την Πελοπόννησο.

Η επίσκεψη λοιπόν των μαθητών της Κορίνθου, καθώς και αυτές των δύο προηγούμενων ημερών, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων γυμνασιόπαιδων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος των επισκέψεων και των ξεναγήσεων, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίων από τις 5 Π.Ε. να δουν από κοντά και να ενημερωθούν, από στελέχη της πιο πάνω μονάδας, πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Συνολικά, την μονάδα στην Παλαιόχουνη θα επισκεφθούν μέχρι και την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο