Κορινθία

Στα 70 σήμερα τα κρούσματα στην Κορινθία με 18 ανθρώπους στο Νοσοκομείο

Μετά από μια μικρή «βουτιά» χθες, με τα 33 κρούσματα κορωνοϊού, η Κορινθία κατέγραψε σήμερα άλλα 70, επιστρέφοντας στα …πολλά, ενώ την ανησυχία ενισχύει και το γεγονός ότι πλέον 18 άνθρωποι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου είχαν μηδενιστεί οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Κορίνθου, την ώρα που τα κρούσματα είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο. Ο ιός επιμένει μέσα στο καλοκαίρι στις μικρότερες ηλικίες. Στο Βραχάτι έγιναν χθες 94 rapid test και θετικός βρέθηκε ένας άνδρας 34 ετών, ενώ στην Κόρινθο, από 190 rapid test είχαμε 2 θετικά σε γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη.

Στην Κόρινθο ο Πέτσας για τον εμβολιασμό

Όσον αφορά τώρα τον εμβολιασμό, στην Κορινθία, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέρχεται στα 56.281 άτομα, μέχρι και την σημερινή ημέρα. Χθες στην Κόρινθο βρέθηκε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο, υπό τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, με θέμα τους εμβολιασμούς και την ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων κάθε τόπου. «Ο δήμος Κορινθίων είναι υπέρμαχος του εμβολιασμού διότι είναι ο μοναδικός τρόπος περιορισμού της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα» σημείωσε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Ανέφερε ακόμα ότι ο δήμος Κορινθίων στηρίζει όλες τις δράσεις διενέργειας ελέγχων πληθυσμού, παραχωρώντας δημοτικούς χώρους και βοηθώντας τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο έργο τους. «Μπορούμε να βοηθήσουμε και στο επίπεδο της ενημέρωσης για όσους ακόμα προβληματίζονται ή δυσπιστούν να εμβολιαστούν και θα το κάνουμε αλλά και στην υλοποίηση των κατ οίκον εμβολιασμών, με την λειτουργία γραμμής ενημέρωσης και με το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι» δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος στηρίζοντας ανεπιφύλακτα το πλάνο δράσεων του Υπουργείου.

Όπως συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα στοχευμένα θα προωθηθούν δράσεις επικοινωνίας για την ορθή και άρτια ενημέρωση των πολιτών που παραμένουν δύσπιστοι έναντι της αποτελεσματικότητας των εμβολίων αλλά και δράσεις ουσίας όπως οι εμβολιασμοί κατ οίκον.  Το Νοσοκομείο Κορίνθου και ο Διοικητής Γρηγόρης Καρπούζης, ο Φαρμακευτικός σύλλογος Κορινθίας και η Πρόεδρος Σοφία Κλοκώνη και ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και ο Πρόεδρος Χρυσοβαλλάντης Μέλλος ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και τα  προβλήματα ή τις  ελλείψεις που καταγράφονται και άμεσα θα πρέπει να επιλυθούν.

Οι φορείς της αγοράς και του επιχειρείν, το Επιμελητήριο Κορινθίας με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πιτσάκη και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου με τον Πρόεδρο Βασίλη Γεώργαρη έθεσαν στο τραπέζι ζητήματα στήριξης των επιχειρήσεων δηλώνοντας βεβαίως την αρωγή τους στις δράσεις για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμών.

Με 16 και η Λακωνία

Στο «κόκκινο» του χάρτη των κρουσμάτων της Πελοποννήσου, που αφορά δηλαδή 150 περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού, ακολούθησε και η Αρκαδία, μετά την σταθερή παρουσία Κορινθίας, Αχαΐας, Αργολίδας και Μεσσηνίας, ενώ σήμερα και η Λακωνία ακόμα «ξέφυγε» από τα μικρά μονοψήφια και κατέγραψε 16 κρούσματα. Άλλα 24 είχαμε στην γείτονα Αργολίδα, 22 στην Αρκαδία και 27 στην Μεσσηνία, που ανέβασαν την Πελοπόννησο στο 159 και από την αρχή της πανδημίας στα 12.855 κρούσματα.

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου νοσηλεύονται 5 άνθρωποι, άλλοι 6 στο Παναρκαδικό Τρίπολης 6, και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 17.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο