Πολιτική

Ένα νέο κεφάλαιο στο Υπουργείο Εργασίας ανοίγει ο Γιώργος Φερετζάνης

Την θέση του Διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, αναλαμβάνει ο δικηγόρος Γιώργος Φερετζάνης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές.

Ο μέχρι τότε αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, αναφέρεται στο πέρασμά του από τον Οργανισμό και την ενασχόλησή του με τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, τονίζοντας πως αυτά διαμόρφωσαν με τρόπο καθοριστικό το πολιτικό του υπόβαθρο. «Μετακομίζω μεν με ενθουσιασμό στον νευραλγικό χώρο της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης, δεσμεύομαι όμως ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αγροτική υπόθεση, επ’ ωφελεία προεχόντως του αγροτικού κόσμου της Κορινθίας» σημειώνει στις δηλώσεις του ο κ. Φερετζάνης. Μια ανακοίνωση που στο μεγαλύτερο μέρος της αναφέρεται στον καιρό που υπηρέτησε τον ΕΛΓΑ, ως αντιπρόεδρος:

«Ως μεγάλη πρόκληση και τιμή αντιμετώπισα και τον διορισμό μου στην αντιπροεδρία του ΕΛΓΑ, χωρίς να μπορώ τότε να προβλέψω ότι η θητεία μου στον Οργανισμό θα συμπέσει με εξελίξεις ιστορικά πρωτόγνωρες για τον αγροτικό κόσμο. Δυστυχώς, το 2023, οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Την ιστορική μνήμη θα μονοπωλήσουν οι θεομηνίες Daniel και Elias και οι δυσθεώρητες ζημιές που προκάλεσαν στη Θεσσαλία. Δυστυχώς, εκτεταμένες ήταν οι ζημιές και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Κορινθία, στις οποίες ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά με το ύψος των αποζημιώσεων που θα αποδοθούν προσεχώς να αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά την χρόνια υποστελέχωση που κληρονόμησε από την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, ο Οργανισμός αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σθένος και αποτελεσματικότητα τις πρωτοφανείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αποτελώντας βασικό στήριγμα για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο. Μέσα από την κοινή αυτή προσπάθεια, γνώρισα και συνεργάστηκα με σημαντικούς υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛ.Γ.Α., με τους οποίους πλέον με συνδέει μια ειλικρινής σχέση αλληλοεκτίμησης που είμαι πεπεισμένος ότι συνεχίσει να υπάρχει και μετά την αποχώρηση μου από τον Οργανισμό.

Ευχαριστώ τον Γιώργο Γεωργαντά που ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ και τον νυν Υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη για την μέχρι σήμερα διατήρηση της εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπό μου. Ευχαριστώ, ομοίως, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την αγαστή συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζο για την στήριξη και δημιουργική καθοδήγηση στην εκτέλεση των καθηκόντων μου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο