Δήμοι

Ραδιενεργά απόβλητα εντοπίστηκαν σε απορριμματοφόρα του Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Ραδιενεργά απόβλητα στο φορτίο απορριμματοφόρων από τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, καθώς και από τους Δήμους Ναυπλιέων και Επιδαύρου ανιχνεύθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από τα ειδικά συστήματα ανίχνευσης της εταιρείας διαχείρισης, στη μονάδα επεξεργασίας της Παλαιόχουνης, καθώς και στον σταθμό μεταφόρτωσης Νέας Κίου.

Για το θέμα που προέκυψε, ενημέρωσε άμεσα την Περιφέρεια Πελοποννήσου η διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία σε καμία από τις πιο πάνω περιπτώσεις δεν επέτρεψε να διατεθεί στις εγκαταστάσεις της το σύνολο των απορριμμάτων στα συγκεκριμένα απορριμματοφόρα. Κάλεσε μάλιστα τους τρεις Δήμους, να φροντίσουν για την ασφαλή διάθεση των ραδιενεργών αποβλήτων, προσκομίζοντας στη συνέχεια και την σχετική βεβαίωση από την κατά νόμο αρμόδια εταιρεία συλλογής τέτοιου είδους αποβλήτων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι την ίδια ενημέρωση έχουν λάβει ήδη και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Κορινθίας και Αργολίδας. Παράλληλα, ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι οι Δήμοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με τους ειδικούς μετρητές, προκειμένου να ανιχνεύουν έγκαιρα το συγκεκριμένο είδος αποβλήτων, ώστε αυτά να μην  καταλήγουν στα απορριμματοφόρα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο