ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Παν. Νίκας. Η καινοτομία είναι όρος επιβίωσης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ερευνάς και Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην παρέμβασή του, σημείωσε ότι η καινοτομία αποτελεί την ζωτική και απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας. «Η καινοτομία είναι όρος επιβίωσης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χωρίς την καινοτομία θα παραμένουμε σε τέλμα, ενώ πέρα από το ότι θα σταματήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα χάνουμε όλο και περισσότερο μέρος από τον δυναμικό και παραγωγικό πληθυσμό της Περιφέρειάς μας» επισήμανε ο κ. Νίκας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Ερευνάς και Καινοτομίας, να μετέχουν στις συνεδριάσεις που αφορούν στις τρεις μεγάλες κατηγορίες χρηματοδοτήσεων -δηλαδή το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και το Ταμείο Ανάκαμψης- προκειμένου να διασφαλίζεται η υποστήριξη της καινοτομίας.

Τέλος, ο Παν. Νίκας τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο η Διεύθυνση Προγραμματισμού της Περιφέρειας, όσο και ο ΕΦΕΠΑΕ, που κρίνουν τους υποβληθέντες φακέλους σε σχέση με καινοτόμες προτάσεις, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις επιλογές τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο