Δήμοι

Σε ηλεκτρονικής πλατφόρμας όλα τα ακίνητα του Δήμου Νεμέας

Από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Πάρνωνας» Α.Ε., και με την συνεργασία 11 δήμων της Αν. Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Νεμέας, υποβλήθηκε πρόταση η οποία περιλαμβάνει την πράξη «Realty Manager Ανατολικής Πελοποννήσου».

Η υποβληθείσα πράξη, αφορά την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής ακινήτων, πλήρους λειτουργικότητας για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού Ανατολικής Πελοποννήσου, στην οποία από την Κορινθία περιλαμβάνεται ο Δήμος Νεμέας. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός χρηστικού εργαλείου που θα δίνει την άμεση και ακριβή εικόνα του κάθε ακινήτου και θα είναι εύχρηστο τόσο από υπολογιστή γραφείου όσο και από φορητές συσκευές (smartphones).

Η πρόταση στοχεύει στην βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης με σκοπό την οργάνωση των ακινήτων ιδιοκτησίας των ΟΤΑ σε ηλεκτρονική μορφή και την άμεση αναπαράστασή τους σε γεω-χάρτη, προσφέροντας ταυτόχρονα την άμεση πρόσβαση σε υποψήφιους επενδυτές στοιχείων οικονομικού και τεχνικού ενδιαφέροντος ώστε να αξιολογείται εύκολα η απόδοση και οι απαιτήσεις ενός ακινήτου. Άμεσο όφελος της πρότασης είναι η εξοικονόμηση ανθρωποωρών κατά την ηλεκτρονική αναζήτηση ενός ακινήτου σε σχέση με την αντίστοιχη σε φυσικό φάκελο και ο εξορθολογισμός της διαχείρισης από τη διοίκηση, εξοικονομώντας πόρους από εσφαλμένη εικόνα ή ελλιπή πληροφόρηση καθιστώντας ταυτόχρονα πιο πιθανή την αξιοποίηση αυτών αφού θα εξυπηρετηθούν οι οικονομικές και επενδυτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δόμηση και τον χωρικό σχεδιασμό στους τομείς του τουρισμού, των παραγωγικών – επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και εν γένει της ανάπτυξης δημοσίων ακινήτων.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο