ΚορινθίαΠεριφέρεια

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα καιρικά φαινόμενα

Για δύσκολα καιρικά φαινόμενα ενημερώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θέτει τους μηχανισμούς της σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις όπου υπάρξουν και κυρίως σε περιοχές που κάηκαν από φωτιές το περασμένο καλοκαίρι.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται στο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τους θυελλώδεις ανέμους. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή, μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (12/12) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει θέσει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, ενώ καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες αρχές. Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κυρίως:

  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς να αποφύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές (πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών, χαλαζόπτωση).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο