Περιφέρεια

Σε εκδηλώσεις για την Μ. Ασία, τον Πόντο και τις γυναίκες η Αθηνά Κόρκα

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα, έδωσε το παρών της στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που τιμήθηκε στην Κόρινθο, με μια σεμνή τελετή, που διοργανώθηκε από την  Π.Ε. Κορινθίας.

Μαζί της ήταν και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης και Τάσος Γκιολής καθώς και  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου. Ακόμα, η κ. Κόρκα παραβρέθηκε και στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, που πραγματοποιήθηκαν στο Σοφικό. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.  Ήταν αφιερωμένη στους Αρβανίτες της Κορινθίας – Αρβανίτες: Οι γνωστοί άγνωστοι της Ελληνικής Ιστορίας- με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Γεωργίου, ερευνητή-εκπαιδευτικό και θέμα τις μετακινήσεις και τον εποικισμό των Αρβανιτών στην Κορινθία.

Οι γυναίκες και ο Ίβυκος

Σε ακόμα μια εκδήλωση που διοργάνωσαν  το «Καλογεροπούλειο» Ίδρυμα και η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, στην Κόρινθο, με θέμα: «Η Γυναίκα της Μικράς Ασίας», έδωσε το παρών της η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. Ομιλήτρια ήταν η συγγραφέα και παιδαγωγό Αργυρώ Μαργαρίτη.

Τέλος, η κ. Κόρκα συμμετείχε στο τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο ΙΒΥΚΟΣ». Ένα  βιωματικό σεμινάριο για την μουσικοχορευτική παράδοση και τα λαϊκά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου – Περαχώρας με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής και μουσικών. Η δράση είχε τον τίτλο: «Εθνογραφικό Εργαστήρι: Λαϊκός Πολιτισμός, Πολιτιστική Διαχείριση και Τουριστικό Αποτύπωμα» και πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι και την Περαχώρα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Χορηγό την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο